Poke Bowl: Indiase zalmcurry met spinazie en kikkererwten

Heb jij mijn onlangs geposte blogje gelezen over de Poke Bowls? Poke Bowls is echt iets van nu, lekker hip en trendy.. en gezond natuurlijk! Daar houden we van. Ook mijn favo gerecht is het tegenwoordig. Lekker alles in 1 kom en combineren maar. Zoals ik vorige keer de thaise kipsalade maakt, heb ik nu een nieuw heerlijk gerecht. Ja hoor weer uit de Allerhande, het nummer van maartAllerhande Recept 2017. Heb je hem al gehaald? Zeker doen, want er staan hele makkelijke en lekkere gerechten in die je zeker een keer moet proberen.

Dan nu over tot de orde van de dag. De Indiase zalmcurry met spinazie en kikkererwten. Het is een makkelijk gerechtje die in 25 minuten al klaar is. Dit gerecht is voor 4 personen, maar wij hebben ervan met 2 personen gegeten en de andere helft eten we de dag erna. Je kunt het natuurlijk ook als lunch meenemen naar je werk, als je kunt opwarmen. Nog een paar feiten op een rijtje:

  • Het gerecht is glutenvrij
  • Het is lactosevrij
  • Het bevat per persoon
    • 575 kcal
    • 27 gr eiwit
    • 30 gr vet (waarvan 11 gr verzadigd)
    • 44 gr koolhydraten
    • 0,7 gr zout
    • 12 gr vezels

Recept Indiase Zalmcurry met Spinazie & Kikkererwten

Benodigdheden 4ps:

150 gr zilvervliesrijst

2 uien

4 cm gember

1 teentje knoflook

2 tomaten

1 el zonnebloem of arachide olie

2 el Milde curry pasta (kruidenpasta Patak’s)

1 blok kikkererwten 400 gr

200 ml kokosmelk

300 gr zalmfilet

1 limoen

400 gr wilde spinazie

Bereiding:

IMG_3187Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt natuurlijk ook witte rijst nemen, maar zilvervlies is veel gezonder. Eet je koolhydraatvrij of arm? Dan kun je de rijst ook eruit laten. Snijd ondertussen de uien in ringen of grove stukjes. Schil de gember en snijd ze fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Doe de gember, de knoflook en de tomaten in een foodprocessor en pureer ze fijn. Je kunt ze natuurlijk ook met de hand zo fijn mogelijk snijden.

Verhit de olie in een wok en fruit de ui aan. Voeg daaraan de curry pasta toe. Als de curry verdeeld is, voeg dan de tomatenpasta aan de pan toe. Verwarm het geheel en laat even staan op een laag vuurtje. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af onder de kraan. Laat ze even uitlekken. Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe aan de tomatenpasta in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat nog even 5 minuten staan. Voeg naar smaak wat peper en zout.

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm. Snijd de limoen in partjes en de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot dat de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca 3 min. Breng eventueel op smaak met wat zout. Serveer het geheel met de rijst, limoen en eventueel wat pappadum.IMG_3188

Klaar is  je Indiase zalmcurry met spinazie en kikkererwten! Eet Smakelijk, Namaste!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *