Poke Bowls; Thaise kipsalade met pindadressing

Ken je het fenomeen Poke Bowl al? Ik werd er op geattendeerd door mijn collegaatje. Laat er nou ook de nieuwste Allerhande Poke Bowls als thema hebben deze maand! Tof, ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan. Het zijn namelijk makkelijke en snelle maaltijden en je kunt eindeloos varieren. Ik heb er een heerlijke salade van gemaakt en zal het recept met je delen vandaag. Ik zal ook nog wel eens wat andere opties maken, want ow yeah ik ben verslaafd!!

Poke Bowl

Poke Bowl

Wat is nu een Poke Bowl? Poke, spreek uit als Pokay, komt oorspronkelijk uit Hawaii en betekent letterlijk snijden. Het is traditioneel gerecht waarin verse vis en groente centraal staan. Dit combineer je in een schaal met rijst en saus. Het is natuurlijk een trend die vanuit Amerika is komen overvliegen naar Europa. Nu zijn er al een aantal restaurants waar je je eigen Poke Bowl kunt samenstellen. Nog leuker is dat je zelf aan de slag kunt. Er zijn zoveel verschillende variaties mogelijk. In de Allerhande deze keer staan diverse soorten Poke Bowls en Comfort Food. Ik heb deze heerlijke salade gemaakt en nog beter, ik heb iets meer gemaakt. Zodat ik dit ook de dag erna mee naar mijn werk kon nemen voor een heerlijke gezonde lunch! Top Idee!

Recept Thaise Kipsalade met Pindadressing

Benodigdheden Thaise Kipsalade met Pindadressing

(voor 4 personen, of neem mee naar je werk de volgende dag)

300 gr kipfilet (ik had zelf nog kip over van een gebraden kip en heb dit opgebakken)

250 gr Chinese mie of Noodles

3 el Sesamolie

1 Komkommer

200 gr Sugarsnaps

1 Limoen

2 el Sojasaus

2 el Zoete Chilisaus

100 gr Pindakaas

125 gr Tauge

Bereiding Thaise Kipsalade met Pindadressing

Snijd de kipfilet in reepjes. Kook de mie volgens de verpakking. Spoel daarna af met koud water. Bestrijk de kipfilet met olie en bestrooi met peper en zout. Bak de kipfilet in de grillpan. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Kook de sugarsnaps in 3 min beetgaar. Spoel af onder koud water. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap met de rest van de olie, de sojasaus, chilisaus (ik gebruikte Sriracha, die is pittig), pindakaas en 2 el water tot een dressing. Verdeel de mie, de kip, de groente en de tauge over de 4 kommen. Serveer met de dressing en lekker met wat extra pinda’s!

Thaise Kipsalade met Pindadressing

Maak je eigen Poke Bowl en deel hem met ons! Doe met ons mee!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *