Pompoen-kokosroomsoep

Het is nog wat guur buiten. Vorige week hadden we een echte stormdag en vandaag is het ook nog niet echt lente. De lente komt er wel aan, maar laat nog even op zich  wachten. Dan kun je nog prima zo’n echte winterse maaltijd klaarmaken. Waarom dan niet een soepje? Deline heeft al een keGaneshaer eerder pompoensoep gemaakt. Heb jij hem ondertussen al een keer geprobeerd? Deze variatie vond ik in éen van mijn lievelingsboeken, ‘Powerfood, yoga en meditatie’ van Tara Stiles. Mijn beroemde strawberry shortcake smoothie komt hier onder andere vandaan! Nog niet gemaakt? Shame on you! Dit is de beste smoothie ooit! Zodra de zon weer gaat schijnen en er weer aardbeien in overvloed zijn, komt deze zeker weer uit mijn blender te voorschijn. Ik heb er nu al zin in.

Maar goed, eerst de pompoen-kokosroomsoep. Een lekkere pittige soep met veel kruiden, die je tijdens deze koude dagen wel kan gebruiken.

Zo maak je de soep:

Recept Pompoen-kokosroomsoep

Benodigdheden Pompoen-kokosroomsoep voor 4 personen

1 kleine pompoen, doormidden gesneden, ontpit

1/2 rode ui, fijngesneden

2 el olijfolie

480 ml water

120 ml kokosmelk

1 tl rode pepervlokken

1 tl kaneel

1 tl nootmuskaat

1 tl zeezout

1 tl chilipoeder

1 el sesamzaad

pompoen kokosroomsoep

foto van delish.com

1 el gedroogde cranberry’s

Bereiding Pompoen-kokosroomsoep

Verwarm eerst de oven voor op 180gr C. Schep de pitten uit de pompoen als je dat nog niet had gedaan. Rooster de pompoen met de snijkant naar beneden ongeveer 40 minuten in een ovenschaal. Eventueel kun je er wat olie op doen en peper/zout. Haal de gare pompoen uit de oven. Roerbak in een grote soeppan de ui in de olijfolie. Doe de pompoen erbij en voeg het water toe. Doe de deksel erop en laat het 20 minuten zachtjes koken. Doe de specerijen erbij en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken met de deksel erop. Roer de kokosmelk erdoor en laat het nog een keer 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Pureer de soep, doe hem in kommen en garneer als je het lekker vind met sesamzaadjes en gedroogde craberry’s.

Bon Apetit!

Mijn eigen foto’s waren niet zo goed gelukt, vandaar deze foto’s. Heb jij een mooie foto van deze heerlijke soep? Stuur hem door, dan komt misschien jouw foto wel op Facebook! Hoe gaaf is dat. Als ik de soep nog een keer maak, komt er zeker een nieuwe foto!
pompoen

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *