Pompoensoep

Het begint nu flink koud te worden buiten, zelf vind ik het dan tijd worden voor een kom warme soep. Omdat we van lekker en gezond houden heb ik afgelopen weekend de Pompoensoep van Rens Kroes gemaakt. Jacoline is fan van haar dus ik besloot ook eens in haar boeken te duiken. Dit recept komt uit het eerste boek van Rens “Powerfood” Hij stond al even op mijn to do lijstje maar afgelopen weekend was daar een mooi moment.

pompoen

Benodigdheden:

  • 1 rode ui.
  • 3 teentjes knoflook.
  • 1 el kokosolie.
  • 1,5 liter water.
  • 2 groentebouillonblokjes.
  • 1,5 kg pompoen.
  • 1 courgette.
  • 2 tl kerriepoeder.
  • mespuntje gemberpoeder.
  • mespuntje cayennepeper.
  • mespuntje laos.
  • 1 tl gedroogde oregano.
  • 4 el fijngehakte koriander.
  • 1 scheutje speltroom. (Ik heb kookroom gebruikt)

 

Bereiding:

  1. Snijd de rode ui en knoflook in kleine stukjes.
  2. Doe de ui samen met de kokosolie in een braadpan. Zet op een laag vuurtje en voeg na een minuutje de knoflook erbij.
  3. Zet ondertussen een andere pan met het water op het vuur en voeg de bouillonblokjes toe.
  4. Snijd ook de pompoen en courgette in kleine stukjes en doe deze bij de bouillon.
  5. Doe de gemberpoeder, cayennepeper, laos, kerriepoeder en oregano in de braadpan bij de knoflook en uien en roer alles een halve minuut goed door.
  6. Voeg dit mengsel vervolgens aan de kokende bouillon toe en laat de groenten in 30 minuten op een laag vuurtje gaarkoken.
  7. Pureer de soep daarna met een staafmixer.
  8. Snijd de koriander fijn en schep de soep in een kommetje en besprenkel hem met de koriander.

 

 

rens kroesIn Powerfood, haar eerste boek, presenteert Rens haar favoriete recepten met verantwoorde ingrediënten voor een happy en healthy lifestyle. Zoals de  lezers van haar columns en blogs wel weten, staat bij Rens Kroes het genieten van het leven centraal. Een avondje feesten of een lekker stuk taart maakt je happy en is dus bijna een must! Al op jonge leeftijd kreeg Rens Kroes een passie voor gezonde voeding. Haar grootvader was de eerste biologische boer van Friesland en haar oma was een kruidenvrouw. Haar moeder werd voedingsdeskundige en nu Rens studeert voor voedingsdeskundige en hormoontrainer, en adviseert mensen in het aanpassen van hun lifestyle en voedingspatroon.

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *