Power food

Powerfood by Rens KroesOmdat ik op dit moment zo bezig ben met receptjes uit proberen die vooral lekker en gezond zijn, kon het natuurlijk niet uitblijven. Ik moest het laatste boek van Rens Kroes, “Power Food, van Friesland naar New York” hebben. Haar eerste boek “Powerfood” was al een enorme hype onder foodies,maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nog een beetje gemist had. Aangezien ik wel haar zusje Doutse volg op Insta, kwam de release van haar nieuwe boek groot in beeld! Jemig, Rens Kroes, nooit van gehoord, ik moet hier meer van weten… Dus ik  ben haar gaan volgen en over haar gaan lezen, met het nieuwe boek op mijn aanrecht als resultaat. Ik zal jullie meenemen en meer over het boek vertellen. Ook geef ik een recept vanuit haar boek, dan kun je het zelf ook ervaren.

Haar roots liggen natuurlijk in Friesland, waar ze ook trots op is. Dankzij haar ouders is ze al heel vroeg met gezond eten in aanraking gekomen. Haar ouders gingen regelmatig naar de biologische winkels en markten om hun producten te kopen. Op latere leeftijd is ze naar New York verhuisd. Hier heeft haar liefde voor eten meer vorm gekregen. Ze ontdekte hier verschillende soorten keukens en probeerde de nieuwste producten uit. Tja, dan krijg je vanzelf enorm veel inspiratie voor de heerlijkste gerechten.

 

Power Food, van Friesland naar New York. 

Het boek is ingedeeld in verschillende maaltijden en onderdelen. Zo start ze als eerste met gerechten voor het ontbijt, lunch en diner. Tevens geeft ze nog heerlijke recepten weg voor snacks en sweets. Voor sommige gerechten gebruikt ze dezelfde basis. Onder toppings vind je die basis-mogelijkheden terug en kun je eindeloos varieren. Het boek is natuurlijk niet compleet zonder de drinks en smoothies.

De gerechten zijn allemaal stuk voor stuk heerlijk en ook goed te maken. Zo vind je de gerechten terug van Hollandse groentensoep tot Pad Thai. Zij maakt er net iets bijzonders van. Je hebt er wel wat ingredienten voor nodig, dus een bezoekje aan de biologische supermarkt is wel een must. Het heeft mij in ieder geval wel wat inspiratie gegeven en heb zin om de eerste gerechten te gaan maken!

Een heerlijk receptje, en goed te maken, vind je onder het kopje Snacks. Ik heb ze zelf nog niet gemaakt, maar het lijkt me heerlijk! Dus wie doet er met me mee?

 

  • Bietenchips.

Dit heb je nodig voor de bietenchips:

– 4 bieten

– 1 el kokosolie, geurloos

– 2 tl tijm, vers of droog

– zee- of himalayazout

 

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bekleed twee bakplaaten met bakpapier. Boen de bietjes schoon en snijd ze met een mandoline of een scherp mes in heel dunne plakjes. Smelt de kokosolie in een panneteje. Doe de bietenplakjes samen met de gesmolten kokosolie en de tijm in een schaal en hussel voorzichtig door elkaar. Verdeel de schijfjes los van elkaar over de 2 ovenplaten. Bak de bietenschijfjes in ongeveer 20 minuten heerlijk knapperig. Bestrooi ze met wat zout. Neem bij het bakken af en toe een kijkje of ze niet te donker worden en wissel eventueel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats.

Gezond snacken en ook heerlijk om te dippen in hummus of tapenade!

Eet smakelijk!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *