Ramen: Japanse Noodlesoup

Zo leuk zoals het soms loopt in het leven. Vorige week hebben Deline en ik aangegeven dat we het wat rustiger aan gaan doen. Niet omdat we het bloggen niet meer leuk vinden, nee zeg! We hebben het alleen even druk met andere dingen waardoor het blog even wat lager op de lijst komt te staan. Maar net als je denkt, zo loslaten… dan komt er ineens van alle kanten inspiratie! Van alle kanten kreeg ik ideeën voor recepten en wat we allemaal kunnen gaan doen. Hoho, even pas op de plaats. Ik ga eerst even rust inbouwen en dan komen de ideeën vanzelf voorbij. We zijn dus zeker niet gestopt en zullen af en toe echt wel weer leuke blogjes schrijven. Het deed ons namelijk ook heel erg goed om de lieve berichten van onze trouwe lezers te zien. Dank daarvoor! En nu over tot de orde van de dag, want jullie wilden graag het receptje… van mijn Ramen.

Ramen

Dit weekend was ik dus weer in de keuken te vinden en heb ik iets heerlijks gemaakt, Ramen. Wat is nou weer Ramen, hoor ik je denken. Ramen is een Japans gerecht. Het is een gerecht dat meestal in ieder geval bestaat uit noodles (ramen) en soep. We hebben dit wel eens in Amsterdam gegeten. Daar heb je een echt Ramen-restaurant, Ramen Ya, daar kun je zeker de beste Ramen eten! Al hoewel, dat was een paar jaar geleden. Ondertussen zijn er al zoveel meer restaurants bijgekomen dat ik niet met zekerheid kan zeggen dat het de beste is,maar in ieder geval wel 1 van de lekkerste!

Je basis zijn dus de ramen-noodles en een bouillon. De vulling kun je verder zelf aanvullen met allerlei groenten en evt vlees. Ook hoort daar absoluut een eitje bij, zacht gekookt. De bouillon verschilt ook van helder tot romig. Bepaal dus zelf je favoriete samenstelling. Ik heb zelf deze optie gemaakt, en mijn eigen draai eraan gemaakt. Wij vonden het echt heel lekker. Daarbij was het ook nog eens lekker makkelijk, dus heerlijk voor de zaterdagavond op de bank! Bowl-food met recht!

Recept Ramen 

Benodigdheden Ramen

4 personen of 2 grote eters

Bouillon

2 x 90 gr Ramen of andere noodles
1 ltr (kippen)bouillon

2 kipfilets
2 teentjes knoflook
1 cm gember
0,5 rode peper (optioneel)
1 tl vissaus
2 el sojasaus

Toppings
1 paksoi
2 lente uitjes
een paar champignons
2 gekookte eieren

1 pak tempeh 400 gr

 

Bereiding Ramen

Zet een grote pan op het vuur en schenk hier 1 liter (gekookt) water in. Voeg daar een bouillon (kip) aan toe, peper, zout, de gember en de knoflook. Leg hier ook de twee rauwe kipfilets en en voeg de vissaus en sojasaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat zeker 20 minuten koken. Check of je kipfilet gaar is, anders laat je het geheel nog even 10 minuten koken. Ondertussen snijd je de tempeh in stukjes en frituur je deze in een hete pan met zonnebloemolie. Zorg dat ze lekker bruin en knapperig zijn. Kook in een kleine pan twee eieren. Kook ze niet hard, dus ongeveer een minuut of 8. Laat ze afkoelen met koud water. Het beste is om ze even te laten schrikken in ijswater. Snijd ondertussen je paksoi, je lente-uitjes en de champignons. Zorg dat dit gewassen en schoon in schaaltjes staat. Als de kipfilet gaar is, haal je dit uit de bouillon. Tevens zeef je de knoflook en de gember eruit. Voeg dan de noodles toe en laat deze even meekoken (volgens beschrijving). Als de kip is afgekoeld, kun je ze uitpluizen tot kleine stukjes. Pak twee schalen en vul dit met bouillon en noodles. Voeg dan de toppings die je zelf graag wilt, paksoi, tempeh, kip, lente-uitjes, champignons, en een doormidden gesneden eit. Tast toe! Je kunt aanvallen op je eigen super lekkere en gezonde Ramen. Vol met verse producten, dus wat wil je nog meer?

Itadakimasu! Eet smakelijk!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *