Ratatouille van gegrilde groenten

Ratatouille met gegrilde groentenTijdens onze challenge zal ik regelmatig de boeken erop naslaan voor een gezonde maaltijd. Ik hou van simpel en makkelijk, maar ook iets wat je eventueel goed kan gebruiken voor lunch de volgende dag. We hebben allemaal een druk leven, dus waarom dan je activiteiten in de keuken combineren? Dit gerecht “Ratatouille van gegrilde groenten” komt uit het boek Echt Radmilo, Mijn visie op voeding en lifestyle van Radmilo Soda. Hij geeft een goed inzicht op een gezonde levenstijl en een manier van sporten. Daar hoort ook voeding bij. Ik heb er zelf een lekkere combinatie van gemaakt. Die kun jij ook maken, maar je kunt ook varieren natuurlijk.

Je kunt de ratatouille ook heel goed van te voren klaarmaken. Dan heb je altijd iets bij de hand. Heb je deze week een drukke dag gepland? Maak dan dit gerechtje op een rustig moment. Bewaar het in de koelkast (ongeveer een week) of vries het in. Het gerecht is goed te combineren met verse vis, lekker gegrild op de grillpan en quinoa of zilvervlies rijst. Je kunt natuurlijk ook de rijst weglaten. Zo maak je het:

Ratatouille met gegrilde groenten en gegrilde vis

 

Recept Ratatouille van gegrilde groenten

Benodigdheden Ratatouille van gegrilde groenten voor 4 personen

2 aubergines, in stukken

2 courgettes, in stukken

2 puntpaprika’s, in stukken

2 rode uien, in partjes

2 pomodori tomaten, in stukken

200 gram pompoen, geschild en in stukken

1 halve bol knoflook of losse tenen

2 takjes rozemarijn

olijfolie

zeezout en peper

Italiaanse kruiden

blikje tomatenstukjes

Ratatouille met gegrilde groenten

Bereiding Ratatouille van gegrilde groenten 

Verwarm de oven voor op 180graden C. Zo behouden de groenten het beste de smaak en hun vitamines. Leg de groenten op een bakplaat en spreid ze uit.  Schenk er olijfolie overheen en doe er peper en zeezout overheen naar smaak. Als laatste leg de rozemarijntakjes tussen de groenten en leg de tenen knoflook erbij. Rooster de groenten in ca 45 minuten beetgaar. Zet dan een grote wokpan op een laagvuur en verwarm de tomatenblokjes. Voeg wat italiaanse kruiden eraan toe. Als de groenten klaar zijn, kun je deze aan de saus toevoegen. Laat het geheel nog heel even nasudderen.

Kook er lekker quinoa, of wilde rijst bij. Of kies juist voor lekkere gegrilde vis, zoals witvis, schelvis, pangasius of zalm. Omdat ik graag juist wat kalorieen nodig heb, heb ik voor beide gekozen.

Bon apetit!

Ratatouille met gegrilde groenten

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *