Robuust Foodies&Goodies

Over een week begint onze Detox challenge, en daar zijn we ontzetten druk mee. Gelukkig was er ook nog wat tijd voor ontspanning en dat heb ik gedaan! Ook probeer ik er alvast, zo goed mogelijk, een gezondere levensstijl op na te houden. En zo kwam het dat ik met een vriendin terecht kwam bij “Robuust” in Den Helder. En wat een goeie keuze voor je thee met lekkers of gezonde lunch! Ik heb er meerdere dingen mogen proeven en alles was er echt even lekker.

image image

“Robuust” zit in het winkelhart van Den Helder aan de Keizerstraat en is pas sinds 18 November 2015 geopend. Als je er binnen loopt is het eerste wat opvalt de huiselijkheid en de prachtige keuken die midden in het pand gesitueerd zit. Zo kun je alles meekrijgen van alle verse producten die er gebakken worden voor de volgende dag. Want, geen enkele dag is de kaart echt hetzelfde. Van heerlijke appeltaarten, hartige taarten tot prachtige tostie’s. Alles vers en gezond. Geen geraffineerde suikers en eerlijke producten. “Niks wordt er verspild” verteld Esther die eerder “het bakkertje op de hoek” runde en nu, samen met collega’s Anne en Carel-Vincent, bij “Robuust” de scepter zwaait. “Als er bananen overrijp zijn verwerken we die weer in een bananenbrood. Zijn er groenten over maak ik voor de volgende dag een extra hartige quiche. Wat we in huis hebben daar werken we mee, en we gooien niks weg”

image image

Bij “Robuust” worden fair- en direct trade producten gebruikt. Het brood de thee en ook de koffie. Verder hebben ze biologische frisdranken, bieren en wijnen. Naast heerlijke theetjes en lekker eten verkopen ze ook “goodies”, mooie schalen, bekers of zelfgemaakte chutney in super schattige potjes staan er in de lunchroom in prachtige kasten, een feestje om te zien!!

image image

Kortom, ben je in Den Helder of reis je daarvandaan door naar Texel is “Robuust” zeker een bezoekje waard! De openingstijden zijn dinsdag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 19.00 uur en op donderdag tijdens koopavond tot 21.00 uur. Verder kun je ze uiteraard volgen via Facebook of Instagram.

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *