Sla Taco’s met zoete aardappel

Zoals jullie gisteren al hebben gelezen, heeft de detox toch veel te weeg gebracht. Voor sommigen van ons een flinke verandering in het eetpatroon, voor anderen een kleinere verandering maar wel veel bewustwording van wat we nu eigenlijk eten. Ik probeer nu dus ook goed na te denken over de maaltijden. Zo heb ik deze week een leuk diner klaargemaakt, twee gerechten van verschillende sites gecombineerd; sla taco’s met zoete aardappel. Dat was, zo  bleek, een super lekkere combinatie. Uitproberen is altijd leuk. Ik neem jullie dus ook graag mee en zal uitleggen wat ik gemaakt heb.

 

Sla Taco’s met zoete aardappel

De Sla taco’s kwam ik tegen op de site van In love with Health. Voor degene die van lekker gezond eten houd, is dit echt een aanrader. Omdat we niet meer aan de lijn doen of aan de detox en omdat ik iemand thuis heb die in training is, wilde ik er wel wat bij hebben. Alleen sla taco’s vond ik wat weinig. Op een andere site, UIt Paulines keuken, vond ik dit bijgerechtje, zoete aardappelfrietjes. Het leek mij een lekkere combi en dat was ook zo. Sterker nog, bij ons echt een blijvertje! Zo gemaakt en nog gezond ook! Hieronder geef ik het recept,voor 2/3 personen. Het kan zijn dat je wat over hebt van de kipvulling. Ik heb dit de volgende dag gebruikt voor een nasi goreng, altijd handig!

Benodigdheden 

  • voor de sla taco’s:

2 kleine kropjes Romaine Sla

500 gr kipfilet

100 gr mais

1 rode paprika

1 of 2 tomaten ( ik heb hier wat cherry tomaatjes gebruikt, omdat ik die nog had liggen)

1 ui

1 teentje knoflook

2 tl paprika poeder

2 tl gemalen komijn

2 tl cayenne peper

wat peper en zout

  • voor de zoete aardappels:

4 zoete aardappels

1 tl paprika poeder

1 tl komijn

zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200  gr C. Was de zoete aardappel grondig en snijd eventueel oneffenheden eraf. Ik heb zelf verder de schil eraan gelaten. Als je liever de schil eraf haalt, kun je dat nu doen. Snijd de zoete aardappel in plakken. Snijd de plakken in repen. Doe deze allemaal in een grote kom en voeg de kruiden toe. Ik heb hier zelf nog een beetje olijfolie aan toegevoegd. Goed husselen zodat de kruiden goed mengen. Pak een bakplaat en leg er bakpapier op. Spreid de zoete aardappel op de bakplaat en bak ze in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. Tussendoor wel af en toe even husselen, zodat alle kanten goed gebakken zijn. Zoete aardappel in de oven

Dan begin je met de taco’s. Heb je kippengehakt, dan kun je gelijk starten. Ik heb eerst de kipfilet in de keukenmachine tot gehakt gemaakt. Verwarm dan wat olie in de pan. Snipper het uitje en de knoflook en bak dit even in de pan.

Kipgehakt

Voeg daarna het kippengehakt toe samen met de kruiden, cayenne peper, paprika poeder, komijnzaad, zout & peper. Ondertussen kun je de paprika en de tomaatjes in blokjes snijden. Als het gehakt gaar is, voeg je de paprika, tomaat en de mais toe. Bak dit nog even goed door zodat de kruiden goed mengen. Haal de bladeren van het kropje sla en was deze goed. Daarna dep je ze droog in keukenpapier. De slablaadjes gebruik je als kommetje. Hierin schep je wat van de kip vulling. Daarnaast serveer je de zoete aardappel erbij. Om het echt lekker te maken ( en iets minder gezond, maar een beetje zondigen mag af en toe) heb ik er een klein beetje aioli mayonaise bij geserveerd!Sla taco's met zoete aardappel

Bon apetit!! 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *