Verjaardagstaart op de camping

Nog een paar dagen, dan gaan we eindelijk weg. Onze dochter staat te springen, want op vakantie is ze jarig! De slingers en ballonnen zijn vast ingepakt, even als haar kadootje. Ze weet van niks. Als grote verrassing gaan we op die dag naar een groot waterpretpark met eindeloos lange glijbanen. Maar de verrassing is natuurlijk helemaal compleet met een heuse taart. Meenemen in de auto is nogal wat, laat staan bewaren en goed houden. En zo kwam ik op het volgende idee, ik bak de taart gewoon zelf. Op de camping. Zonder oven.

 

Een pannenkoekentaart

Feestelijker kan het niet worden, toch? Maar hoe lekker de Hollandse, wat dikkere pannenkoeken ook kunnen zijn, voor een taart als deze moeten ze echt zo dun mogelijk zijn. Hele dunne pannenkoeken bakken dus, of bak crepes. Zo wordt het stapelen een stuk makkelijker én valt de taart uiteindelijk niet om. Wel zo fijn, toch?! Voordat ik het vergeet: zorg ervoor dat je pannenkoeken volledig zijn afgekoeld. Zijn ze namelijk nog warm? Dan kan de vulling door de hitte (te) zacht worden en heeft het geen grip meer.

Pannenkoeken

Vervolgens is het tijd voor de vulling, voor je die aan gaat brengen leg je de eerste pannenkoek neer op het bord wat je wilt gaan gebruiken. Na het vullen is de taart niet meer te verplaatsen. Kies een vulling die er voor zorgt dat de pannekoeken aan elkaar blijven plakken. Hiervoor kun je verschillende kanten op, zoals bijvoorbeeld jam, gezoete slagroom, (witte-)chocolademousse of Nutella. Het is maar net wat je lekker vind, maar zorg er wel voor dat je steeds een dun laagje gebruikt. Doe je dit niet? Dan is de kans alsnog groot dat je taart uiteindelijk omvalt, doordat de pannenkoeken van elkaar af glijden. Voorzichtig smeren dus! Na het stapelen zet je de taart voor minstens een half uur in de koelkast.

 

Daarna kun je de topping op de taart aanbrengen. Ook hier kun je alle kanten mee op, zo kun je de taart afmaken met een laag glazuur, rond om dicht smeren met slagroom, bestrooien met gezeefde poedersuiker of leg bovenop bijvoorbeeld wat vers fruit, een lekkere swirl caramel, noten, gemalen kaneel, chocoladekrullen of een flinke toef slagroom.

 

Uiteraard laat ik jullie weten waar wij onze dame mee verrast hebben!!

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *