Sobanoedels met biefreepjes

Het was weer eens een druk weekend. Als het druk is, vinden we het allemaal lastig om goed gezond te eten. Ik ook hoor. Zelfs zo erg dat we zondag langs de Macdonalds zijn gereden en ik zo’n heerlijke Angus burger op heb met boerefriet! Jummm, zo af en toe zijn die echt heel lekker. Heel vaak doen we dit niet, dus af en toe mag het best. En onderweg is dit helaas in Nederlands nog steeds de makkelijkste en snelste optie. Wat jammer eigenlijk he.

Ik probeer het dan wel altijd weer een beetje te compenseren. De aankomende week begint ook de avondvierdaagse bij ons in het dorp. Dat betekent snel eten, want in de avond moeten we weer in de benen. Ik probeer dan toch een gezonde maaltijd neer te zetten. Deze sobanoedels zijn zo klaar en lekker gezond zonder veel toevoegingen. Perfect voor een avondvierdaagse avond dus! Hier kun je wel een lekker rondje op wandelen.

Sobanoedels

Soba そば, sobanoedels / soba noodles, Japanse boekweitnoedels / Japanese buckwheat noodles. Wat zijn dit eigenlijk voor noedels? Het is een Japanse dunne noedel gemaakt van boekweitmeel. Een enkele keer wordt tarwemeel toegevoegd. Je hoeft de noedel maar heel kort te koken, max 4 minuten. Eet hem in een wokgerechtje, of koud in de salade. 100 Gram Soba bevat ongeveer 99Kcal.

Ik heb de sobanoedels al eens eerder klaargemaakt in andere gerechten. Deze keer maakte ik ze met biefreepjes en paksoi. Het recept komt van Chickslovefood. Lekker en makkelijk!

Recept Sobanoedels met biefreepjes

Benodigdheden Sobanoedels met biefreepjes – 2 personen

150 gr sobanoedels

200 gr ossenhaas of biefreepjes

1 paksoi

2 tenen knoflook

1 limoen

1 handje verse koriander

Bereiding Sobanoedels met biefreepjes 

Kook de noedels volgens de verpakking. Kook ze zeker niet te lang, want anders worden ze soppig. Mocht je een hele ossenhaas hebben gekocht, snijd de ossenhaas dan in reepjes. Ik heb biefreepjes gekocht. Snijd de paksoi in reepjes en was ze goed. Snijd de koriander en hak ze fijn. Verwarm 2 el olie in een wokpan en voeg de ossenhaas of biefreepjes toe. Voeg lekker wat peper en zout toe. Bak de biefreepjes bruin in een paar minuten op hoog vuur. Haal ze daarna uit de pan en bewaar in een diep bord met aluminium folie eroverheen. Zo garen ze nog wat na, maar worden ze niet te taai. Pers de teentjes knoflook boven de pan uit en bak dit samen met de paksoi in de pan. Afhankelijk van hoe knapperig je je paksoi wilt, bak de paksoi ongeveer 3 minuten. Voeg dan de noedels en de biefreepjes weer toe en wok alles nog heel even op hoog vuur door elkaar. Verdeel het gerecht op twee diepe borden of schalen. Knijp er een halve limoen over en eventueel nog wat van het overgebleven vocht van het vlees. Top het af met de koriander!

Echt een bowl-gerecht voor op de bank met je favoriete netflix-serie… of Masterchef Australia waar ik tegenwoordig echt verslaafd aan ben! Eet smakelijk!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *