speltcrackers

Speltcrackers, heerlijk!!

Afgelopen week kwam er een vriendinnetje van mij logeren. Ze is nogal van het gezonde en nam voor de snack en het ontbijt speltcrackers mee, wel zelf gebakken uiteraard. Die wilde ik natuurlijk wel proberen. Ik eet ze zelf ook maar wel kant en klaar uit een pakje. En eerlijk is eerlijk, die van vriendin zijn toch echt wel een stuk lekkerder! Tijd dus om ze zelf te gaan bakken, het recept heb ik natuurlijk vakkundig van vriendin afgetroggeld. Doen jullie mee??

speltcrackers

Benodigdheden:

 • 225 gram speltmeel (volkoren)
 • 50 gram geroosterde pitten (pompoen, zonnebloem)
 • 20 gram gebroken lijnzaad
 • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
 • 8 gram grof zeezout
 • 150 ml water

 

Bereidingswijze:

 

 1. verwarm de oven voor op 240C
 2. Gooi alles op de bovenstaande volgorde in een bak of beslagkom. Kneed alles tot het een soepel deeg is. Is het te nat gooi er dan wat meel bij, is het te droog wat water.
 3. Rol de massa zo dun mogelijk uit op een vel bakpapier. Blijft het deeg aan je roller plakken, leg dan een extra vel bakpapier boven op het deeg en rol het tussen die twee vellen uit.
 4. Prik de plak deeg met een vork op verschillende plaatsen in en snij met een pizza roller het deeg vast in de gewenste vorm.
 5. Bak de crackers 5,5 minuten op 240C en schroef daarna de temperatuur terug naar 200C en bak ze nog 15 minuten tot ze lekker bruin zijn.
 6. Laat het geheel afkoelen en breek ze op de snedes los van elkaar.

 

Simpel he!? Eet smakelijk!!

 

Let wel even op, alle ovens zijn anders. Het zou zonde zijn als de boel verbrand! 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *