Spicey rijst met tempeh en cashewnoten

Inspiratie heb je altijd nodig. Gelukkig werk ik in een Bibliotheek. Ik zie daar nog wel eens de leukste kookboeken voorbijkomen. Ook krijg ik wel eens tips van klanten: heb je dit boek al gezien? Daar staan echt heerlijke gerechtjes in! Ik hou ervan. Dus ging ik vorige week weer met een hele stapel boeken naar huis. Oeps, mijn tas houdt het niet zolang meer… Wat heb ik nu weer meegenomen? Onder andere het boek van Chickslovefood! Ik volg hun blog al, op facebook en bloglovin. Zij hebben altijd leuke tips. Dit boekje heet ‘Het skinny sixkookboek’. Uitgangspunt is hierbij dat gezond koken niet moeilijk hoeft te zijn en dat je met slechts 6 ingredienten al hele leuke en lekkere gerechten kunt klaarzetten. Ok, dat klinkt als een uitdaging en die wil ik graag uitproberen!

Soms eet ik wel eens alleen en dan kan ik mooi verschillende gerechtjes uitproberen. Deze keer viel mijn oog op het gerecht Rijst met tempeh en macademianoten. Dat klinkt heerlijk en goede bijkomstigheid: er zit sambal in. Mijn partner is daar geen fan van, dus dat komt perfect uit. Ik ging op onderzoek uit voor de boodschappen en helaas helaas, de macademianoten in onze Albert Heijn waren niet te vinden. Behalve de gezouten versie. Tja, wat dan? Ik heb gelukkig zelf altijd diverse noten in voorraad. Ik heb het daarom zo gelaten en ben aan de slag gegaan met de rest van de ingredienten. Uiteindelijk heb ik gekozen voor cashewnoten. Dat leek mij een heerlijke combinatie.

Voedingsstoffen

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, zijn eiwitten van belang voor een strakker lichaam. Dat wil zeggen als je er bij sport natuurlijk. De ingrediënten van dit gerechtje bevatten veel eiwitten, dus wat dat betreft zit ik al goed. Daarnaast zitten er ook lekker veel vitamines in. Door de rijst en de noten zitten er wel koolhydraten in, maar dat vond ik zelf niet zo erg. Ik moet namelijk echt opletten dat ik niet te licht wordt. Wil je die niet omdat je koolhydraatarm eet? Pas dit dan zelf aan.

 

Ik vond het echt een heerlijk gerecht! Het was zo klaar en je hebt geen ingewikkelde spullen ervoor nodig. Wat een topper! Heerlijk voor de doordeweekse dag en ook voor als je alleen voor jezelf moet koken. Want maak je gewoon iets meer, zodat je de volgende dag ook een lekkere lunch hebt. Succes met het bereiden eneet smakelijk!

Recept Spicey rijst met tempeh en cashewnoten

Benodigdheden Spicey Rijst met tempeh en cashewnoten (voor 2 personen)

  • 150 gr rijst, bijvoorbeeld zilvervlies rijst of rijst met boekweit en quinoa van Uncle Ben’s
  • 1 broccoli
  • 150 gr tempeh
  • 1 handje cashewnoten of macademianoten
  • 2 el sambal
  • 3 el sesamolie

 

Bereiding Spicey Rijst met tempeh en cashewnoten

Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Als deze klaar is, giet je de broccoli af en laat het even uitlekken. Snijd de tempeh in blokjes. Verwarm in een goede wok een laagje zonnebloemolie. Ik heb zelf de tempeh licht gefrituurd in deze olie. Je kunt ook de tempeh gewoon bakken in de olie. als de tempeh lekker knapperig bruin is, giet je de overtollige olie af en voeg de broccoli toe aan de tempeh. Bak deze even kort mee. Voeg als laatste de cashewnoten toe. Deze hoeven maar heel even te bakken. In een bakje voeg je de sesamolie en de sambal aan elkaar toe en mix dit goed doorelkaar. Wanneer de rijst klaar is, doe je deze in een kom. Voeg de sambalolie hier aan toe en meng het geheel door elkaar. Serveer de rijst met tempeh-broccoli. Heerlijk en lekker licht verteerbaar!

Eet smakelijk!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *