Spinazie burgers

Vegetarische burgers hoeven helemaal niet saai te zijn! Dat ontdekte ik toen ik een recept tegen kwam op Pinterest. Hamburgers van spinazie. Zelfs mijn vlees-junk vond ze lekker! Ze zitten vol met eiwitten en bouwstoffen. Je maakt ze zo:

 

image

 

Benodigdheden:

  • 500 gram verse spinazie
  • 1 eiwit
  • 1 heel ei
  • 1 koffie kop havemout
  • 1 koffie kop geraspte kaas
  • 1/4 gesneden ui
  • Snuf chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder of een geen verse knoflook
  • 1 theelepel zout

image

Bereiding:

  1. Kook de spinazie tot het goed geslonken is. Laat het heel goed uitlekken en afkoelen!
  2. Doe de goed uitgelekte en afgekoelde spinazie in een grote mengkom en snij het wat fijner zodat het wat makkelijker te bewerken is.
  3. Voeg het ei de kaas en de kruiden toe aan de spinazie en kneed alles door elkaar.
  4. Vermaal de havermout in een keukenmachine tot fijne vlokken.
  5. Voeg langzaam de havermout toe en maak het mengsel daarmee zo dik als je nodig lijkt om er mooie ballen van te maken.
  6. Verdeel het stevige mengsel in gelijke ballen en druk ze wat plat zodat het een echte burger lijkt.
  7. verhit wat olie in de pan en bak de burgers goudbruin op een laag vuur.

image

Uiteraard kun je meer kaas toevoegen en evt wat meer ui, het is maar net wat je lekker lijkt!

eet smakelijk!!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *