Sportkoeken

Ondertussen zijn we al even onderweg met onze Beach Body Challenge, al 4 weken. Wat goed van alle deelnemers! En wat gaan we lekker. Mijn doel was stoppen met geraffineerde suikers. Ik moet eerlijk zeggen dat het me redelijk goed afgaat. Ik mag af en toe een gewoon koekje of een stuk chocolade. Maar de avonden, waar ik het meeste last van had, gaan goed. Ik eet geen hele pakken koek meer weg of hele stukken chocolade. Daarnaast probeer ik goede alternatieven te zoeken. Daarvan heb ik er natuurlijk al veel gepost. Denk nog eens aan de gezonde snacks die ik pas heb beschreven. Zitten daar al favorieten tussen? Ik ben gek op de havermout-pindakaas balletjes en op de appel met amandelpasta. Welke heb jij al geprobeerd?

Ik ben ook flink aan het sporten geslagen, met behulp van de support via de challenge. Ondertussen zit ik op 10K hardlopen (met kleine intervallen) en doe ik regelmatig oefeningen thuis die we krijgen via de besloten groep. Dat betekent dat je ook echt wel wat kan gebruiken aan hulpstoffen, zodat je lichaam kan verbranden en herstellen. Trainen maakt hongerig. Het zou zonde zijn als je dan gelijk aan de suikers slaat. Daarom heb ik deze sportkoeken gemaakt, naar een recept van Rens Kroes. Al vaker heb ik eens iets gemaakt uit het boek van Rens, zoals deze granola bars en natuurlijk de snackballetjes!

Ze zitten bordevol eiwitten, vetten en koolhydraten, zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Dit kun je goed gebruiken tijdens of na het sporten. Ze komen net uit de oven en het huis ruikt alweer heerlijk. Dus moeilijk om ervan af te blijven. Na mijn rondje hardlopen ga ik ze zeker uitproberen. Ook voor a.s zondag is dit een heerlijke koek om mee te nemen, dan ga ik namelijk de Rotterdam Urban Trail lopen. Support je mij? Ik vind het heel erg spannend! 

Zo maak jij ook deze heerlijke sportkoeken en gebruik ze tijdens je eigen training.

Sportkoeken van Rens Kroes

Benodigdheden Sportkoeken

100 gr Pecannoten of Amandelen

50 gr havermout

30 gr kikkererwtenmeel of andere meel (ik gebruikte speltmeel)

1 tl bakpoeder

1 mespuntje kaneel

1 tl vanille poeder

2 eieren

55 gr rozijnen of moerbeien of gojibessen

2 el sesamzaad

Optioneel: 1 el eiwitpoeder

Bereiding Sportkoeken

Verwarm de oven voor op 180gr C. Maal de noten in de keukenmachine fijn. Voeg daarna de havermout en de meel toe en mix alles fijn. Ik heb zelf speltmeel gebruikt, omdat ik dat nog had liggen. Mix het niet te lang, want er kan olie vrij komen van de noten als deze te lang gemixed worden.

Voeg dan de bakpoeder, kaneel en vanillepoeder toe en mix het geheel nog even door elkaar. Klop twee eieren los en giet deze bij het mengsel. Meng het geheel door elkaar en voeg als laatste de sesamzaadjes en de rozijnen toe. Het kan een wat kleverige massa worden, dus als alles goed gemengd is, is de mix klaar.

Pak een ovenblad met bakpapier. Pak een grote lepel beslag en rol dit uit tot een bal. Druk dit balletje plat met je handen op het bakpapier. Houd ongeveer 3 cm afstand tussen de koeken. Je kunt van dit beslag ongeveer 6 koeken maken. Bak de koeken in de oven voor ongeveer 20 min. Laat ze daarna goed afkoelen. Ze zijn heerlijk voor na een flinke sporttraining!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *