Sunday Breakfast; croissants met roerei en hüttenkäse

Het is zondagochtend. Voor mij een ochtend om even lekker te relaxen. Doordeweeks ontbijt ik vaak met yoghurt en zelfgemaakte granola. Een favoriet recept van mij vind je hier. Maar op zondag eten we vaak lekker broodjes uit de oven met heerlijk vers beleg of een eitje. Deze zondag heb ik het rijk voor me alleen. Tijd weer eens iets uit te proberen.

Na een snuffel in mijn koelkast kreeg ik zin in een roerei. Ook stond er nog lekker hüttenkäse. Daar heb ik deze lekkere combi van gemaakt; croissants met roerei en hüttenkäse. Ook een heerlijk gerecht om te maken na je sport. Het zit namelijk vol met eiwitten. Wil je nog wat vitamine? Gooi er dan nog wat groente doorheen. Ik heb de croissants gegeten met een heerlijke frisse smoothie. Ook deze kun je natuurlijk zelf samen stellen. Gebruik daarbij ingredienten die vitamines en mineralen bevatten waar jij net behoefte aan hebt. Of doe er wat havermout bij voor extra energie.

Voor dit recept croissants met roerei en hüttenkäse heb ik gekozen voor kant-en-klare croissants. Die had ik nog in huis. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag om croissants te maken. Dat is wel het meest gezond, omdat je dan kan bepalen hoeveel roomboter je gebruikt. Omdat ik de hele week netjes heb opgelet, vind ik het voor de zondag wel prima. Lekker kant-en-klaar van de Lidl, die croissants zijn heerlijk. En dan nu het recept, zo maak jij ze ook!

Het Recept; Croissants met roerei en hüttenkäse

Benodigdheden croissants met roerei en hüttenkäse

  • 2 croissants
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels hüttenkäse
  • tomaat of cherrytomaatjes
  • olie
  • peper/zout

Bereiding croissants met roerei en hüttenkäse

Verwarm de oven en bak de croissants volgens de verpakking. Kluts twee eieren in een schaal met de hüttenkäse en wat peper en zout. Verwarm een koekenpan met de olie. Bak de eieren in de pan. Voeg als laatste de tomaatjes toe en bak deze nog even mee. Serveer de croissants met een heerlijke smoothie.

Mijn smoothie bevat: griekse yoghurt, sinaasappelsap, 1 banaan, stukjes mango en stukjes ananas. De mango en ananas waren bevroren, zodat de smoothie lekker koud en fris te drinken is. Heb je geen fruit in de vriezer? Voeg dan wat ijsblokjes toe.

Hoe zag jouw ontbijt er vanmorgen uit? Deel het met ons! Geniet daarna van deze prachtige dag. De zon schijnt, tijd om erop uit te gaan. Of eerst nog even koffie…?

Fijne dag!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *