Tara Stiles’ Popeyesalade

Zoals beloofd zou ik jullie een recept uit het boek van Tara Stiles laten zien. Het boek Tara Stiles Kookboek is echt een aanrader. Waarom ben ik er zo ongelofelijk enthousiast over? Tara legt uit hoe zij vroeger met eten oTara Stiles Cookbookmging. Zij was geen kookster, verre van. Toen zij steeds meer met haar gezondheid aan de gang ging, durfde zij de keuken in te gaan en te gaan experimenteren. Dat is eigenlijk waar dit boek over gaat. Het is een boek dat je inspiratie zou moeten geven over eten. Ze wilt je niet opleggen wat je wel of niet mag eten; dus bijvoorbeeld wel of geen vlees, wel of geen koolhydraten, zuivel etc. Eet waar je je goed bij voelt! Luister daarbij goed naar je lijf, want die geeft het zelf wel aan. Een product waar je later weer veel  last van  hebt, is misschien iets wat je dus beter kan vermijden. Voel je je na het eten van bepaalde producten energievol en goed, ga daar dan eens mee door.

Ik vind dat een geweldige slogan; eet waar je je  goed bij voelt. Het “niet moeten” spreekt me dan wel weer aan. Tegenwoordig kun je geen blad meer omslaan of eetprogramma meer kijken of het gaat over suikers, koolhydraten, powerfood, superfood noem maar op. En wij zijn daar zelf ook wel fan van. Maar waarom zijn we fan? Omdat we ons er lekker bij voelen! Ik heb meer energie, mijn huid ziet er mooier uit. Dus ga ik er mee door? Ja dat denk ik wel. Maar ik  zal af en toe heus zondigen! Want ook dat is af en toe gewoon lekker. Ik ben benieuwd waar jij je nou goed bij voelt? En dan bedoel  ik echt goed! Wat vind jij nu echt lekker en goed voor je lijf?

En dan nu nog even het recept, een heerlijke frisse spinazie salade. Top voor de lunch!

 

Recept Tara Stiles Popeye Salade 

Benodigdheden voor 2 personen

1 el kokosolie

1 el ahornsiroop ( ik heb 1 el agave siroop gebruikt)Tara Stiles Spinazie salade

150 gr amandelen of gemengde noten

mespuntje zeezout

250 gr spinazie

1 avocado ontpit en in stukjes

3 a 4 cherrietomaatjes of 2 grote tomaten

1 el balsamicoazijn

1 el olijfolie

3 scheutjes chilisaus

1 el edelgistvlokken (dit is eigenlijk het enige dat ik niet in huis heb en dus niet gebruikt)

 

Bereiding Popeye salade

Verwarm de oven voor op 180 gr. Meng de kokosolie (gesmolten) met de siroop. Doop de amandelen of noten in deze marinade en dep overtollig vocht af. Leg de amandelen op een vel bakpapier op een bakplaat en bestrooi met zeezout. Rooster de amandelen 10 tot 15 minuten in de oven. Meng de spinazie, avocado, tomaatjes en geroosterde amandelen in een grote slakom. Klop de balsamicoazijn, olijfolie en chilisaus tot een gladde dressing. Druppel de dressing over de salade en meng het goed door elkaar. Mocht je ze wel in huis hebben, bestrooi met de edelgist vlokken.

Ik heb het als lunch meegenomen naar mijn werk en dat was een prima maaltijd! Erg lekker ook met de strawberry shortcake smoothie! Weet je nog hoe je die moet maken? Kijk dan nog eens hier.

Eet smakelijk en succes met het zoeken naar wat jij belangrijk vind in jouw eten!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *