Thaise noodles

Wat was het een heerlijk weekend! Heb jij ook zo genoten van de zon? Of vind je het misschien juist helemaal niet fijn en heb je liever kouder weer? Dat kan natuurlijk ook. Ik persoonlijk ben er gek op. Natuurlijk is het dan ook lastig om gezonder te eten. Zaterdag heb ik voor onze vrijwilligers samen met collega’s een leuke high tea workshop georganiseerd. Dat betekent veel snoeperij! Oeehhh dat is juist mijn zwakte, ik vind alles lekker. Zondag heb ik ‘s morgens wel wat aan sport gedaan, maar ‘s middags zijn we lekker naar het strand geweest. Tja, daar moet je natuurlijk een lekker visje met een patatje eten… haha nou ja moet niet, maar dat is juist zo lekker. Dus vandaag weer even opletten, af en toe wat lekkers mag best. Als je dan weer de balans opzoekt op andere dagen. Vandaar dat ik voor vandaag iets gezonds in de planning heb. Ik heb vanavond ook nog eens een strak schema, dus het mag niet  te veel tijd kosten. Dit is een leuk recept van In Love With Health,  makkelijk, gezond en voor de kalorie-arm-eters onder ons, dit is ook voor jullie een leuke optie!

Recept Thaise Noodles

IMG_3332Dit recept komt uit het boek van In Love With Health. Je kunt het maken met kip of garnalen. Ik heb nog garnalen in de vriezer dus kies voor die optie. Als je toch graag kip wilt eten, neem dan per portie 150 gr kip en bak deze met een beetje peper en zout.

Benodigdheden Thaise Noodles

(1 portie)

1 courgette

1 eetlepel sesamolie

150 gram garnalen

1/2 rode paprika

1 teentje knoflook

stukje verse gember

1 lente-ui

1 eetlepel cashewnoten

Saus:

1 eetlepel soja saus

1/2 theelepel sambal

sap van 1/2 limoen

Bereiding Thaise Noodles:

zucchettiWanneer je garnalen uit de vriezer gebruikt, haal deze eruit en ontdooi ze in een vergiet onder wat warm water. Laat ze uitlekken. Snijd de courgette in slierten en gebruik een spiralizer om de courgette in fijne sliertjes te snijden. Je kunt ook een mandoline of een kaasschaaf gebruiken. Ik ben zelf wat luier en koop bij de Albert Heijn de Zucchetti uit het versvak. Snijd de knoflook en de gember fijn. Verhit de sesamolie in een koekenpan. Bak de knoflook en de gember heel kort hierin. Pas op, de knoflook mag niet te bruin worden, dus zet je vuur niet te hoog. Voeg de garnalen hier aan toe. Snijd de paprika in stukjes en voeg deze toe. Maak de saus ondertussen door de sojasaus, sambal en het limoensap aan elkaar toe te voegen en te mixen in een kommetje. Snijd de lente-ui en hak de cashewnoten grof. Doe nu ook de zucchetti in de pan erbij, gevolgd door de lente-ui, saus, en cashewnoten. Verwarm dit kort mee (ongeveer 2 a 3 minuten) en dien het op in een lekker diep bord of kom.

IMG_3333

Veel vitamines, verse producten, geen vet of andere extra toegevoegde stoffen. Wat wil je nog meer? Maak je meerdere porties, dan kun je dit ook meenemen voor de volgende dag. Wil je weten wat je nog meer met deze courgette-pasta kunt maken? Kijk hier en hier voor ander heerlijk recepten met zucchetti!

Eet smakelijk!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *