Vegan Chocolade Cupcakes met Pindakaastopping

Zoals jullie al wisten van mij, ik hou van cupcakes en andere zoetigheden. Chocolade is vooral echt een guilty pleasure. Koekjes, cake, taartjes, cupcakes, muffins… ik lust werkelijk alles! Daarbij vind ik het ook leuk om het te maken. Het is natuurlijk allemaal niet zo goed voor je. Diverse vetten en suikers zitten verborgen in deze heerlijkheden en laten we danmaar niet over E-nummers e.d. hebben. Daarom blijf ik altijd op zoek naar lekkere receptjes om te maken, zodat ik toch kan snoepen, maar dan op een wat gezondere manier. Dan hoef ik me niet zo schuldig te voelen, als ik weer zo’n stuk chocolade naar binnen werk.Vegan Chocolade cupcakes

In het boek Rudolph’s cupcakes vond ik een leuk recept met vegan cupcakes. Ken je dit boek niet, maar hou je van cupcakes bakken? Dan is dit wel echt een aanrader! Ok, daar ga ik mee aan de slag. Het leuke was ook nog eens, dat ik eigenlijk wel alle ingredienten zo goed als in huis had. Handig! Zo maak je ook nog eens iets op. De cupcakes hebben een basis van sojamelk en zonnebloemolie. Daarbij heb ik een pindakaastopping gemaakt met poedersuiker, pindakaas en roomboter. Dus die topping is niet vegan. Ook is het niet helemaal gezond snoepen, maar toch…. het is wel weer leuk om te doen. Nog leuker is het als je cakejes echt heel erg lekker zijn! En dat zonder eieren en boter in je cake te gebruiken. Ze zien er ook nog eens prachtig uit, heel mooi gerezen en zonder scheuren. Eerljk waar, ze werden enorm gewaardeerd hier in huis. Sterker nog, ze zijn al bijna op! Oepsss!!

Yummmmmm

Ik zal jullie meenemen door het recept zodat ook jij deze heerlijke Vegan Chocolade Cupcakes met Pindakaastopping kan maken.

Recept Vegan Chocolade Cupcakes met Pindakaastopping

Benodigdheden Vegan Chocolade Cupcake

  • 200 ml sojamelk
  • 2 theelepels natuurazijn
  • 180 gr bloem (ik gebruikte biologische tarwebloem, speltbloem kan natuurlijk ook)
  • 60 gr cacao poeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 180 gr suiker (ik heb hiervoor rietsuiker gebruikt)
  • mespuntje zout
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel vanille extract

Benodigdheden Pindakaastopping

  • 125 gr pindakaas
  • 125 gr roomboter
  • 125 gr poedersuiker
  • 50 gr gesmolten pure chocolade
  • wat hagelslag of nootjes als topping

Bereiding Vegan ChocoladeCupcakes met pindakaastopping

Verwarm de  oven voor  op 180 gr C. Meng de sojamelk met de azijn en zet even apart. De sojamelk wordt zo wat dikker. Zeef ondertussen in een andere kom de bloem, cacaopoeder en de bakpoeder. Meng met een garde de suiker en het zout er door heen. Voeg hieraan toe de zonnebloemolie, de vanille en de sojamelk. Mix het geheel op een lage stand tot een glad beslag. Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op de hoogste stand. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in de oven voor ongeveer 25 minuten. Check de cakejes met een prikker of ze goed gaar zijn. Laat ze daarna even afkoelen, terwijl je ondertussen de topping gaat maken.

Vegan Chocolade cupcakes

Klop de pindakaas met de roomboter (die al op kamertemperatuur is) luchtig. Voeg daar de poedersuiker aan toe. Ondertussen smelt je de pure chocolade au bain marie. Klop dan als laatste de pure chocolade erdoor voor een mooie donkere uitstraling. Doe de creme in een spuitzak en spuit het op een leuke manier over de cupcakes. Als laatste kun je er nog wat nootjes of hagelslag over heen strooien.

Eet smakelijk en geniet ervan!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *