‘Your 50 days of Greenhappiness’ Deel 2

Your 50 days of Greenhappiness.

Dat vind ik nogal een statement, het Groene Geluk. Het schept wel een bepaalde verwachting. Die had ik dus ook. Naast dat ik allerlei enthousiaste berichten had gezien van Deline, van vrienden, op facebook, en op Insta, hebben wij thuis ook besloten om na de vakantie hier eens aan te beginnen. Ik ben nu een week verder en zal jullie vandaag dan ook vertellen hoe ik het geheel  ervaar. Ook zal ik aangeven hoe ik het verder ga aanpakken.

De start

Het mooie van het systeem van de Greenhappiness is wel het uitgewerkte boek met alle informatie die je nodig hebt. Eerlijk is eerlijk, je hoeft zelf bijna niet meer na te denken. Alles staat beschreven met extra informatie over het hoe en waarom. Tevens geven ze per week een mooie boodschappenlijst, zodat je ook nog eens exact kunt halen wat je nodig hebt. Bij de Appie hebben ze misschien wel een beetje vreemd gekeken toen ik met 8 komkommers, 1 broccoli, een doos tomaten, 6 bananen, 4 appels, een doos frambozen, een doos bessen, 4 courgettes etc. 8 Komkommers ook, ja daar zijn ze gek op bij de Greenhappiness. Even voelde het alsof ik een groot dieet ging doen. Omdat wij het samen doen, moest ik alle porties verdubbelen. He wat jammer, moest ik alsnog gaan nadenken.

Een tip van flip, breng ook zeker een bezoekje aan de toko. Daar verkopen ze ook kokosolie, kokos, kokosbloesemsuiker, miso-pasta etc en is echt een stuk goedkoper dan een eco-winkel. Er staat dan namelijk geen bio op het etiket en dat betekent een ander prijsje.

Zondag ben ik alvast begonnen met de voorbereidingen. Omdat mijn vriend fulltime werkt, maakte ik de ontbijtjes, snacks en lunch elke dag al vast in de avond ervoor klaar. Dan kan hij het meenemen naar zijn werk. Dat is wel een klusje, want elke avond in de keuken met de nodige voorbereidingen. Maar toch wel leuk om te doen.

my 50 days of GreenhappinessDe gerechten

De gerechten zijn op zich goed te maken. Wij hebben in februari de detox challenge gedaan. Daar waren de gerechten allemaal stuk voor stuk uitgebreid met goede voorbereidingen. Dat vond ik nu minder complex. Echter, je eet elke dag twee snacks. Die moet je ook wel van te voren klaar hebben staan. De dames proberen wel rekening te houden met het werkleven. Zo maak je af en toe meerdere porties zodat je het in de vriezer kan bewaren. Of de volgende dag als lunch kan meenemen met een salade. Goed overnagedacht!

Ik ben gemiddeld wel elke avond bezig om de gerechten voor te bereiden. Overdag hoef ik er dan eigenlijk verder niets aan te doen. Dus hoeveel tijd ik er in steek per dag? Van 6 tot 10u inclusief eten tussendoor heb ik wel nodig om alles klaar te hebben voor de volgende dag.

Nu zijn wij bezig met het winterboek, omdat ik deze toevallig thuis heb. Het zomerboek helaas niet. Ik vind het wel weer een uitgave, dus we waren van plan eerst deze te doen zodat we kunnen kijken hoe het bevalt. Soms merk je dus wel dat er echt winterse gerechten tussen zitten. Ook eet je enorm veel rauwkost. Nu vind ik sla lekker, dat is het probleem niet. Ook lust ik veel groentes en een komkommertje gaat er altijd wel in. Maar nu moet je zulke grote hoeveelheden innemen, dat ik het eigenlijk niet meer zo interessant vind om zoveel sla te eten. Ook zit er weinig tot geen dressing in en is het een vrij saaie salade. Ik snap dat als je wilt afvallen, dat je dan niet alles zomaar kan eten. Maar ik hou wel van smaak en lekker eten. Een bak rauwe spinazie met een halve komkommer en een beetje basilicum vind ik werkelijk niet interessant, zelfs saai… bah.

Wat vind ik van de 50 days of Greenhappiness?

Mijn doel voor de 50 days was meer energie, fitter voelen, een mooie huid en vol haar (zonder haar uitval), maar niet afvallen. Dit heb ik zo beschreven voor mezelf voordat ik begon. Ik kan dat nu niet bepalen na 1 dag of ik mijn doel ga halen. Wat ik wel weet, is dat ik niet wil afvallen. Als ik zo doorga, dan ga ik zeker wel afvallen. Dat betekent dat ik wel echt wat ga veranderen aan het dieet. Ik kan mijn kilo’s namelijk niet missen. Sommige mensen hebben een strijd tegen de kilo’s die ze graag kwijt willen, ik moet opletten dat ik er niet te veel kwijtraak. En ik kan je verklappen, dat is soms ook best lastig. Ook al denken veel mensen van niet en zien ze alleen mijn maatje 36.

Het programma van de Greenhappiness is veganistisch en we zijn er wel achter dat niet echt iets voor ons is. We missen absoluut bepaalde producten. Melk drinken we niet. Maar zo af en toe een eitje of een beetje kaas over de salade bijvoorbeeld. Dat mis ik wel degelijk. En nu mag ik af en toe graag vegetarisch eten. Als ik alleen maar sla eet elke dag, wil ik ook af en toe wat pittigs en een andere structuur proeven. De gerechten zelf vind ik ook echt wat flauw. Daarom ben ik aan het einde van de week begonnen om zelf de boel op smaak te maken en dat werkt. Zo heb ik aan een curry garam masala kruiden toegevoegd en deze was serieus lekker. Omdat we ook wat biefstukpuntjes mochten toevoegen, (eigenlijk in plaats van rijst) heb ik dit ook toegevoegd aan het gerecht. Maar niet in plaats van. Zeker omdat ik anders echt afval, vond ik dat ik dit prima kon toevoegen.

En hoe nu verder? 

En nu? Gaan we verder? Ja, we hebben besloten dat we wel verder gaan. Maar ik zeg er gelijk eerlijk bij dat ik niet voor de volle 100% het boek ga volgen. Dat hou ik gewoon niet vol. Ik geef er mijn eigen draai aan. Ook als ik een gerecht niet interessant vind, zal ik er iets anders voor in de plaats maken, zoals ik vrijdag de Zucchetti heb gemaakt. Ook lekker en gezond! De weekenden mogen we af en toe best zondigen. Het moet ook leuk blijven hoor en wij houden nu eenmaal van lekker eten. Vanmorgen ben ik wel begonnen met een heerlijke French Coconutkiss, maar voor de avond ga ik nog even kijken wat het gaat worden. Misschien een lekkere falafel met pitta.

Ben jij ook bezig en heb jij hele andere ervaringen? Deel ze met ons! Ik ben erg benieuwd. Omdat iedereen zo enorm enthousiast was, had ik misschien ook erg hoge verwachtingen. Mijn minder enthousiaste ervaringen willen natuurlijk niet zeggen dat het geen goed programma is. Ieder zijn eigen mening. Als dit voor jou werkt, dan is dat juist super. En ik vind het ook echt knap als je dit zolang kan volhouden. Dikke respect dus! Ik ga mijn eigen pad kiezen en pak de recepten en elementen eruit die mij aanspreken. Want het is wel altijd leuk om nieuwe dingen te maken en te proeven dus daar gaan we zeker mee door!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *