Zoete aardappel

Laatst kwam ik tijdens het boodschappen doen zoete aardappelen tegen. Ik had al veel gelezen over zoete aardappelen en waarom dit beter was voor je dan de normale aardappel dus ik nam ze mee. Inmiddels ben ik er achter dat het promoveren tot super-food misschien wat overdreven is geweest want er zitten inderdaad wat extra vitaminen in en veel bètacaroteen maar waar ik vooral voor ben gevallen is zijn fantastische smaak. Hier kun je lezen wat het verschil is tussen de zoete aardappel en de oud-Hollandse ordinaire pieper.  Ik vond op het internet een recept van zoete aardappel en verse spinazie en daar ben ik mee aan de slag gegaan en heb een heerlijke gezonde ovenschotel gemaakt.

image

Benodigdheden:

 • 2 grote zoete aardappelen
 • 500 gram verse spinazie
 • 200 ml cottage cheese
 • teentje knoflook
 • plantaardige olie
 • Geraspte kaas
 • een grote ovenschaal

 

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Schil de aardappelen en snij ze in plakken, gebruik hier een groot scherp mes voor of een kleine bijl. Kijk vooral uit voor je vingers. De zoete aardappel is een heerlijke groente maar ik vind hem niet makkelijk te snijden. Als het je makkelijker lijkt om hem in kleine blokjes te snijden kan dat natuurlijk ook.
 3. Kook de aardappelen beet gaar.
 4. Snij het teentje knoflook fijn.
 5. Roerbak de verse spinazie in een wok tot het geslonken is en bak in de laatste minuut het teentje knoflook mee.
 6. Voeg de cottage cheese toe aan de spinazie en roer het geheel goed door.
 7. Vet de ovenschaal in en leg er een laagje zoete aardappel in, doe de helft van je spinazie mengsel op de aardappelen. Daarna weer een laagje aardappel en weer een laagje spinazie tot alles op is.
 8. Bestrooi het geheel met een lekkere laag geraspte kaas en zet het een minuut of 10 in de oven tot de kaas gesmolten is.

 

image

 

Eet smakelijk!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *