Hor(ror)monen

“Probeer het nou gewoon eens”

Het zijn de woorden van mijn vriendinnetje. Baat het niet dat schaadt het niet was haar credo. Ik heb de woorden, eigenwijs als ik ben, weggewoven. Maar in mijn achterhoofd bleven ze hangen. En zo kwam het dat ik uiteindelijk toch de oliën ben gaan gebruiken die me zouden moeten ondersteunen bij mijn maandelijks terugkerende klachten. Of beter gezegd tegen de maandelijks terugkerende klachten. De hormonen ellende.

 

Al van jong af aan is mijn cyclus een rommeltje, en nemen de hormonen een loopje met me. Na de beruchte eisprong, groei ik 5 kilo in de breedte en mijn buste pronkt pijnlijk gespannen mee. Mijn rug staat in de fik en over mijn humeur zwijgen we maar gewoon. Twee hele weken in de maand ben ik leuk en gezellig, de overige twee zijn een hel. Voor mezelf en voor iedereen die in een straal van 10 meter in de buurt komt. Stel je eens voor. Een gezin van vijf man waar twee weken in de maand niemand bij mij in de buurt kan komen omdat er dan oorlog ontstaat!? Dat is niet te doen! Dus na alle zwangerschappen ben ik maar weer aan die rottige pil gegaan. Met de nodige consequenties, en in the end gewoon ook niet elke maand volledig gezellig. Daarbij kwam ook nog het depressieve gevoel vaker om de hoek kijken. Tijd om te stoppen dus eigenlijk, maar dat was voor mijn gevoel wel echt terug naar af.

 

Ergens in mijn achterhoofd zat die opmerking natuurlijk nog en aangezien mij steeds duidelijker werd dat mijn gezin en ik al veel baat hebben bij de verschillende olietjes, besloot ik mijn maandelijkse terreur maar eens aan te gaan pakken. We willen tenslotte allemaal een gezellig en harmonieus gezinnetje. Ik heb mijn vriendin gebeld en ben dezelfde dag nog gestopt met de pil en een dag later gaan smeren met de oliën die me zouden moeten ondersteunen. En ondersteunen doen ze me.

Hormonen

 

 

 

 

Inmiddels ben ik mijn tweede cyclus rond, en wonderwel is er al 8 weken met mij te leven zonder dat ik iemands hersens in sla! En dat dames en heren mag echt de krant in. Mijn man zei het van de week nog. Die was de dagen al aan het aftellen. die arme vent die hield er een kalender op na zodat hij op tijd zijn helm op kon doen in huis. Voor het eerst sinds jaren kan ik zeggen dat ik vrij stabiel, ben op hormonaal gebied dan dus, de rest laten we voor het gemak maar even voor wat het is 😉

 

*

Wil jij meer weten over het gebruik van essentiele oliën en een gezonde lifestyle!? Jullie mogen me altijd een prive berichtje sturen op oilsbyjade@gmail.com 

*

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *