“Oils by Jade”

Eerder heb ik jullie verteld over mijn eerste ontmoeting met essentiële oliën. En zo heel langzaam is er een nieuwe passie ontstaan. Zo door de maanden heen ben ik er wel achter. Overal is wel een olietje voor! Laat ik voorop stellen dat ik echt niet tegen de wetenschap ben, die is gewoon nodig. En ook een diagnose en dokters en ziekenhuizen en de verschillende therapeuten. In mijn revalidatie bezoek ik ze wekelijks. Maar ik ben de afgelopen tijd sommige dingen wel anders gaan zien. Die dagelijkse pijnstillers ben ik gaan vervangen met een fijne olie combinatie die ik op mijn rug smeer, en nee de pijn is niet weg, maar het is een fijne ondersteuning. De pijn is met pijnstilling namelijk ook niet weg. Ook de maagpillen die ik met grote regelmaat slikte, laat ik nu staan, heb ik maagzuur probeer ik het nu eerst anders te verhelpen. Met ons blog proberen we een gezonde levensstijl na te leven, met voeding en voldoende bewegen. Maar die ibuprofen of zwaarder, tegen rugpijn slikte ik dagelijks. En daar is geloof ik niets gezonds aan!

Van origine gebruikt men bij allerlei volkeren en stammen essentiële oliën, ook wel “levensenergie van de natuur” genoemd. Essentiële oliën zijn de aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden. Ze bepalen niet alleen het aroma van de plant, maar zijn ook van vitaal belang voor de planten om te groeien, te leven, zich te ontwikkelen en voor het aanpassen van de planten aan het milieu. Ook ondersteunen ze de planten bij afweer van insecten en beschermen ze tegen invloeden van buitenaf en ziektes. Moderne onderzoeken tonen aan dat etherische oliën bij aromatisch gebruik, plaatselijk opbrengen of verdampen een rustgevende, evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest kunnen hebben.

 

Na de informatie avond bij “Call of Nature” die ik in eerste instantie volgde voor mijn probleem kat en jonge hond, schafte ik de starterkit aan. Een prachtige verzameling essentiële oliën met een diffuser waar je al heel veel kanten mee uit kan. Eenmaal de kit in handen begon mijn zoektocht. Hoe ik hem in kon zetten voor mijn dieren was me al duidelijk, maar waar kan ik het zelf allemaal voor gebruiken en wat voelt fijn voor mij. Mijn mazzel was absoluut dat ik een lief vriendinnetje heb, die toen dezelfde ontdekkingstocht bewandelde en via haar heb ik veel tips gehad. Zo had ik al heel snel een roller met drie oliën tegen pijnlijke spieren gevonden, die je bijvoorbeeld ook goed kan gebruiken bij hoofdpijn. Ik heb een fijne slaap-mix gemaakt voor onze dochter die echt wel makkelijker in slaapt als ze deze combi onder haar voeten, op haar polsen en slapen smeert. En ook onze jonge hond die bom vol hormonen zit kan ik helpen met wat oliën. Dat laatste was voor mij wel het punt waarop mijn ogen echt open gingen. Ik kan hem tenslotte geen placebo aanbieden en hij kan mij geen te mooie verhalen vertellen.

 

Ik ga jullie hier, bij Stories of Jade, meenemen op mijn ontdekkingstocht in de wereld van essentiële oliën.

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *