Starterkit Tour deel 1: Lavender

Vanaf deze week ga ik elke week een olie in de “spotlight” zetten. In eerste instantie zal ik de oliën af gaan die in de starterkit van Young Living zitten. Dit om een beeld te geven hoe veelzijdig die kit nou eigenlijk is. Om de artikelen niet te langdradig te maken beschrijf ik een korte samenvatting en een klein stukje geschiedenis van de olie. Daarna een korte opsomming van de sterke punten van de olie. Hoe de olie iemand kan ondersteunen op Lichamelijk, mentaal en spiritueel gebied. De eerste olie die ik toe ga lichten is Lavender. Lavender (Lavendel) is echt een “must have”.

Lavender heeft een fris, zoet en bloemig aroma. Dit is een van de meest universele oliën. Twijfel je welke olie je moet gebruiken, dan is lavendel altijd goed. Deze olie werkt in het lichaam waar nodig is. De olie heeft het vermogen om te ondersteunen als de balans in het lijf verstoord is, zowel lichamelijk als geestelijk.

 

Al sinds de oudheid staat lavendel bekend om zijn geneeskrachtige werking, het werkt pijnstillend en helend. Bij de Grieken en Romeinen was lavendel al een favoriet bad middel. De Egyptenaren hielden van lavendel en in het graf van Toetanchamon werd een kruik lavendel gevonden. De Romeinen behandelden hun uitgeputte en gewonde soldaten met lavendel. In een kruidenboek uit 1420 wordt aangegeven dat lavendel in bad goed zou zijn tegen pijn in de ledematen. In de Middeleeuwen werd het gebruikt als geur verdrijver en insecticide. De monniken kweekten lavendel op grote schaal en gebruikte de lavendel ook in de keuken.

 


            Lichamelijke ondersteuning:

  • Een gezonde huidfunctie en wordt daarom veel gebruikt in de schoonheidsindustrie.
  • Een goede en gezonde celdeling, dus bijvoorbeeld ter genezing van schaaf- en brandwonden. 
  • Natuurlijke antihistamine, heel goed in te zetten bij hooikoorts

 

            Mentale ondersteuning:

  • Betere nachtrust.
  • Spanningen.
  • Stress en verdriet.
  • Ontspannend, Rustgevend en harmoniserend.

           Spiritueel:

  • Bevordert het bewustzijn, een grotere intuïtie en duidelijkheid.
  • Geeft een gevoel van liefde, vrede en welzijn.
  • Met Lavender kan men een diepere meditatie bereiken en maakt het gemakkelijker om onze spiritualiteit te integreren in het leven van alledag.

 

De olie kan op verschillende manieren gebruikt worden. Inhaleren of in de lucht verspreiden via een diffuser, je kunt het op de huid smeren van het gewenste gebied of je kunt de olie innemen met een capsule. Wil je meer informatie? Laat het ons weten. Stuur een mail naar oilsbyjade@gmail

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *