Aerial Yoga; ouder-kind workshop

Lekker zweven boven de grond. Even je ogen dicht en je bent in een andere wereld. Dat wil iedereen wel eens toch? Dat kan nu! Ga een keer naar Aerial Yoga en je kunt heerlijk zweven in fijne doeken! Wij mochten het dit weekend een keer uitproberen, samen met de kinderen!

Aerial Yoga 

We zullen eerst even uitleggen wat Aerial Yoga precies is. Aerial Yoga is een nieuwe vorm van yoga, de yoga asana’s gecombineerd met gecontroleerde bewegingen en dat in een luchtacrobatische lus. Het wordt ook wel anti gravity yoga genoemd. Ik kan me voorstellen dat je het nu nog niet echt snapt. Voor Aerial Yoga heb je niet meer nodig dan een doek, je lichaam en de zwaartekracht. De oefeningen doe je samen met je doek, waarbij je gebruik maakt van de zwaartekracht. Heb je tijdens je yoga les het idee dat je die balans-oefeningen nooit zult kunnen, dan gaat het tijdens aerial yoga zeker lukken. Het is echt een nieuwe ervaring. Tijdens de les ben je echt bezig met een workout en aan het einde eindig je met een heerlijke ontspanning in je doek. Klinkt fijn toch?

Een vriendin van mij (Jacoline) volgt deze lessen. Ik mocht met haar een keer mee op proefles (thanks San!). Wauw, dat was echt een gave ervaring! Het lukte ineens om de handstand te doen in de doeken, terwijl ik die in het normale leven echt niet kan. Wat een kick! Daar hoorde ik over een ouder-kind workshop. Petra, de instructrice, gaf binnenkort een workshop voor ouders en kinderen. Dat leek me erg leuk. Thuis werd iedereen enthousiast. Ook Deline werd enthousiast en zo geschiedde. Wij schreven ons in! Ik met Senna, Deline met Lauren. Deline heeft een rugblessure, dus gaf wel aan dat ze zelf niet goed kan meedoen. Zij zit midden in haar revalidatie. Maar voor Lauren des te leuker, om een doek voor haar alleen te hebben 😉

De workshop

Afgelopen zondag was het zover. We mochten naar de Aerial Yoga workshop. De meiden hadden er zin in en wij natuurlijk ook! De workshop werd gehouden in Reeuwijk bij Aerial Yoga Gouda. Zoals gewoonlijk van ons, waren we net op tijd. Binnen zaten er al wat dames met kinderen enthousiast op ons te wachten (..oeps…hihi). Het was een leuke gevarieerde groep van oma’s en moeders tot bonusmoeders met kinderen in verschillende leeftijden. Petra legde ons uit wat we gingen doen. Na een leuke warming up mochten we onze eigen doek uitkiezen. Petra legde dan stap voor stap de houding uit en die mochten we dan na doen. Je snapt… dat ging er natuurlijk hilarisch aan toe. Ondersteboven in de doeken levert bijzondere taferen op. Zo zitten we ook allemaal een keer vast of weet je niet meer hoe je naar beneden moet. Senna pakte het lekker snel op en ging regelmatig als een monkey ondersteboven. Lauren vond het ook erg leuk en vond het schommelen heerlijk! Tussendoor mocht je lekker zweven en de oefeningen uitproberen. Ook mocht je oefeningen doen als zakjes naar elkaar gooien. En ik kan je vertellen, als je ondersteboven hangt, is dat heeeeel moeilijk!! Als je zoveel lol hebt, dan gaat de tijd ook super snel. Het is dus al snel het einde van de les en de kinderen mogen wat drinken. Wij mogen nog even ontspannen in de doeken waarbij je lekker heen en weer schommelt en een massage krijgt. Zennnnnnn…..

 

Conclusie: wat vonden we van Aerial Yoga? 

Heeeeel gaaf! Zo leuk om te doen! Ook met de kinderen is het erg leuk om een middag te doen. Je bent lekker bezig en je hebt eigenlijk helemaal geen idee. OF we het elke week zouden willen doen? Daar waren we nog niet echt over uit. Ik ben blij met mijn eigen yoga lessen en dat is toch wel anders. Voor Deline is het eerst revalideren voordat ze weer een sport kan beoefenen. Voor de afwisseling is echt wel heel erg leuk. We gaan de website dus zeker in de gaten houden, want voor een leuke workshop zijn we zeker in!

En nu weer met beide benen op de grond en nog even nagenieten. Want gelukkig hebben we de foto’s nog.

Namasté!

 

Deline & Jacoline

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *