De Boksclinic met Radmilo Soda

Heb jij mijn coole foto van dit weekend al gezien? Ik kon het natuurlijk niet laten. De foto moest er komen, en speciaal voor het blog natuurlijk. Waar heeft ze het  over, denk je misschien? Mijn foto met Radmilo Soda. Radmilo wie? Radmilo Soda. Als je hem ziet, ken je hem vast. De personal trainer van het programma Obese. Ik heb hem inderdaad mogen ontmoeten. Nou ja ontmoeten, we hebben een clinic van hem gehad.. en daar heb ik nu nog steeds een beetje plezier van.

Dit weekend ben ik met vrienden weggeweest. In Groesbeek hadden we een mooi huis op een gezellige camping en hier konden we naar harte lust van vrijdag t/m zondag lol maken. De details zal ik jullie verder besparen, want what happened in Groesbeek, stays in Groesbeek. Wat wel een onwijze leuke verrassing was, was de boksclinic van Radmilo op zondag. Met ons brakke hoofd stonden we allemaal op tijd opradmilo-en-senna, om onze sportoutfit aan te doen en te gaan ontbijten. Niet wetende wat ons te wachten stond. Op het voetbalveldje stond Radmilo en zijn assistente ons op te wachten. Het was een enorme verrassing! Hij heeft ons flink laten zweten, dat is een ding dat zeker is. Samen met de kids (van 4 tot 16 jaar) kregen we een pittige warming-up. Wij waren al moe. De kinderen gingen daarna mee met de assistente. Eh niet zomaar iemand, een dame die gewoon bokskampioen is. De volwassenen bleven bij Radmilo. We kregen een stukje techniek en mochten dit later op elkaar oefenen. Ik ga niet alles vertellen want dit moet je zelf gewoon een keer ervaren. En eerlijk, het was echt onwijs leuk! Je voelt al je spieren spannen, je pakt al je spiergroepen. Daarbij is het ook nog eens explosief conditioneel en ben je dus bekaf aan het einde. Nu moet ik wel even op de blaren zitten hoor, spierpijn! Zoals hij zelf uitlegt in de Margriet : Boksen is een HIT (hoge intensiteit training), de hoge intensiteit van het stoten zorgt voor een hoge hartslag en dat maakt dat je veel calorieën verbrandt waardoor je in een korte tijd al kunt afvallen. Boksen heeft dus veel voordelen en is ook nog eens heel leuk.

 

Wie is nu Radmilo Soda? Radmilo is in Kroatie geboren in 1972. Hij groeide hier op tot ongeveer zijn zestiende. Toen kwam hij met zijn familie naar Nederland. Hij werkte eerst als kok, maar al snel raakte hij steeds meer geinteresseerd in het boksen. Hij ging trainen in Amsterdam en schopte het ver, heel ver. Hij werd Nederlands amateurkampioen en heeft zelfs meegedaan aan een wereldtitelgevecht in Praag. Hij werd door de sport gegrepen en ging zich meer verdiepen in de sport. Na veel ervaring te hebben opgedaan ontwikkelde hij zelf een methodiek, van sport, lifestyle tot voedingsadvies en coaching.

Hij schreef onder andere het boek Echt Radmilo waarin hij advies geeft over gezond leven en work outs voor thuis plus voedingsadvies. Ook werkte hij mee aan het programma Obese, waar hij de personal trainer van de deelnemers was. Dat hij kan motiveren, dat is duidelijk. Wij zijn allemaal enthousiast geworden van het boksen! Nu zijn we aan het kijken hoe we het vaker kunnen gaan doen. Ben je ook enthousiast of wil je meer weten? Kijk voor meer informatie op zijn site www.sodabodyfit.nl waar hij advies geeft. Hier kun je ook zien waar je zijn training kunt uitproberen.

Lets do it en vergeet niet, pijn is fijn.. toch?radmilo-en-me

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *