Happy yogalates!

Sindskort volg ik weer  yoga op dinsdagavond. Heerlijk is dat! Even met je ademhaling en met je lijf bezig zijn en je gedachtes uitzetten. Omdat het nu herfstvakantie is, ging de les niet door gisteravond. Tja, dan is het goed om toch even een alternatief te zoeken voor thuis.

Ken je Yogalates al? Yogalates is een combinatie van yoga en pilates. Pilates was erg trending bij Hollywood acteurs in de jaren 90. Het is een fitness-systeem, uitgevonden door Joseph Pilates. Net als bij yoga ligt de nadruk op centriciteit, concentratie, controle, ademhaling en vloeiende bewegingen. In Australie is er een yogini die een combinatie heeft gemaakt tussen yoga en pilates. Je let tijdens de workout op je ademhaling net als bij yoga, maar naast de yoga-houdingen wissel je ook af met meer fitnesshoudingen.

Het is zeker een leuke afwisseling op je standaard programma. Je wordt er sterker van en ook voor een afval-programma schijnen het goede oefeningen te zijn. Ik vind het vooral belangrijk dat je het leuk vind, want dan is het het beste vol te houden.

Wil je het een keer proberen? Hieronder heb ik een filmpje toegevoegd, zodat je het kunt proberen.

 

Deze workout betreft de instant abs, dus maak je borst maar nat… tijd voor dat six-pack! Start je oefeningen wel eerst met een goede warming-up en ademhalingsoefeningen. Eindig dan ook weer met een goede cooldown, stretch en ademhalingsoefeningenronde. Zo heb je de minste kans op spierpijn.

Ik ben benieuwd wat jij hiervan vind. Ben je net zo enthousiast als ik? Hou je van yoga, of juist van fitness, probeer dit dan eens. Laat me daarna eens weten wat je ervan  vond! Ik ben erg benieuwd!

Veel succes en happy workout!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *