Njoy-Lifestyle

Het Interview met Personal Trainer Renske Bergers van Njoy-Lifestyle

Voor onze Jade Detox Challenge werken we samen met Personal Trainer, Renske. Tijdens de challenge heeft zij een aantal oefeningen ontwikkeld en zal zij elke dag een nieuwe oefening geven. Zij doet zelf ook mee met de detox, dus dat is ook fijn voor de ondersteuning. Mocht je dus tijdens de detox een sportieve vraag hebben, dan kun je die stellen in de gesloten groep. Renske kan deze dan beantwoorden voorje.
Ik heb haar dit weekend geinterviewd, zodat we haar wat beter leren kennen.
Het interview
 • Vertel eens, wie ben je? Personal Trainer Renske

Mijn naam is Renske Bergers.

 • Wat doe je precies?

Ik geef BootCamp aan groepen en ben Personal Trainer.  Ook werk ik al 16 jaar voor ZIN van Bewegen, de sportschool van Moordrecht. Daar geef ik groepslessen en begeleid ik mensen in de fitness.

 • Welke opleiding (+ervaring) heb jij hiervoor gedaan en waarom heb je de keuze gemaakt om dit te gaan doen?

Ik heb de opleiding NASM bij EFAA voor Personal Trainer gevolgd. Ik wilde mijn kennis uitbreiden en vind het een eer om mensen te mogen begeleiden naar een betere leefstijl.

 • Wat is jouw favoriete sport?

Groepslessen vind ik leuk om te geven. Het is heerlijk om een volle zaal te zien zweten. Maar ook een personal trainingsessie is gaaf om te doen. Het is gaaf om te zien hoe mensen hard willen trainen om hun doelen te behalen.

 • Wat is Personal Training?

Een personal trainer is iemand die de kwaliteiten en kennis bezit om een effectief en verantwoord leefstijl programma te maken. Veel mensen denken dat een personal trainer niet voor hen is weggelegd en dat het iets is voor beroemde mensen. Dat was ook zo, maar de persoonlijke fitness coach burgert steeds meer in.

Om het personal training traject op te starten wordt er eerst een intakegesprek gehouden. Tijdens deze intake worden de behoeften, wensen en doelen geformuleerd, evenals de medische geschiedenis en andere belangrijke zaken om zo tot een leefstijl programma te komen. Personal training heeft veel voordelen zoals:

– Je krijgt een effectief, persoonlijk programma
– Een optimaal en vooral duurzaam resultaat
– Veel persoonlijke aandacht
– Plezier in het sporten
– Veel variatie
– Je bespaart bovendien veel tijd

Alle deelnemers zijn het erover eens: er zijn eigenlijk geen nadelen aan personal training. Het enige obstakel is misschien de investering. Ik vind het belangrijk om samen met de klant een doel te bereiken. Belangrijker voor mij is een kwalitatief goede trainer voor de klant te zijn.
De definitie van een goede trainer is niet zo specifiek te geven. De persoon moet je aanspreken, er moet een “klik” zijn. Het is al moeilijk genoeg een bepaald doel te bereiken, dus als de weg er naartoe niet leuk is of niet motiveert, red je het waarschijnlijk niet. Ik combineer voor mijn klanten een mix van kennis, goede communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en een motiverend karakter.

 • Voor wie is personal training bedoeld?

Een personal trainer kan helpen om bijvoorbeeld gewicht te verliezen, kracht en conditie te verbeteren, leniger worden of om je gewoon lekker in je vel te voelen. Daarnaast is een personal trainer vaak niet alleen een coach, maar ook een vertrouwenspersoon, een leraar, een bron van inspiratie en motivatie. Praktisch gezien kun je personal trainers het best omschrijven door wat ze doen: het geven van veilige, effectieve, individuele en vooral plezierige trainingen.QUOTE Njoy-Lifestyle

 • Waar kun je het doen?

Het kan buiten, in een sportschool of thuis. Personal training thuis is een andere groeiende trend. Een afspraak met een trainer maakt het makkelijker om uw workout te plannen en ook echt te doen. Het is bovendien makkelijker om jouw doelen te bereiken met een privé-trainer.

 • Wat vind jij belangrijk in iemands training?

Dat het voldoet aan de behoefte van de sporter. Dat de sporter er een goed gevoel bij heeft.

 • Wat vind jij de leukste oefening en waarom?

Ik vind een Ball Wall Squat de leukste, omdat mensen zich daar heel vaak op verkijken. En ik vind het leuk om mensen aan het einde van de training nog even te laten boksen om de hartslag omhoog te krijgen.

 • Wat is Bootcamp en waarom is dat goed voor je?

Bootcamp is een energieke les die buiten wordt gegeven. Dit kan met spullen die in de natuur staan maar je kunt als instructeur ook spullen meenemen zoals Kettlebells, Dumbells, Springtouwen e.d. Het is heerlijk om in de buitenlucht te sporten. Conditie en kracht in 1 les.

 • Heb je tips voor mensen die nu twijfelen om te gaan sporten? 

Als je twijfelt, moet je het gewoon een keer proberen. Boek gewoon een PT sessie en kijk of het wat voor je is. Bij Bootcamp stel je een groep vrienden samen en ga je 10 weken met elkaar heerlijk trainen. Wat is er leuker dan met vrienden sporten?!

 • Jij doet mee met de detox, waarom?

Omdat ik erg nieuwsgierig ben wat het met je lichaam doet. En ik wil het zelf een keer ervaren. Dan weet je pas echt wat het is en wat het met je lichaam doet.

 • Heb je nog tips voor sporten tijdens de detox?

Ik ga het natuurlijk ook zelf voor het eerst doen. Maar ik mocht al een kijkje nemen in het menu en ik denk dat het te doen is. Mocht je merken dat je toch iets flauwer bent, dan train je gewoon een tandje lager dan normaal.

 • Tenslotte, hoe kunnen mensen contact met je opnemen als ze geinteresseerd zijn?

Mocht je interesse hebben, neem dan zeker even vrijblijvend contact met mij op. Kijk op mijn website www.njoy-lifetsyle.com of op mijn facebookpagina . Stuur dan even een berichtje voor mijn telefoonnummer en dan kunnen we eventueel een afspraak maken. 

Dank je wel Renske en succes met de Detox Challenge! Njoy-Lifestyle

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *