Its a Fitbit !

FitbitWow! Its a Fitbit! Mijn cadeautje voor mijn verjaardag. Hij is echt prachtig! Misschien heb je ze ook wel eens gezien, bijvoorbeeld op tv tijdens de commercials. Of staat een Fitbit ook gewoon al heel lang op jouw verlanglijstje? Bij mij wel. Al hoewel ik wilde graag een sporthorloge. Waarom? Met hardlopen nam ik altijd mijn telefoon mee. Via de app van Strava kon ik zien waar we naar toe liepen, welke route en hoelang we ongeveer hadden gelopen. Ik vind het nog steeds een hele fijn app. Ik kan alles heel goed bij houden, maar het was tijd voor vernieuwing. Gebruik jij een app? Welke app gebruik jij dan of welk horloge?

Er zijn veel verschillende soorten horloges. Zo heeft Tomtom verschillende versies van sporthorloges. Bijvoorbeeld de Tomtom runner. Dit horloge heeft onder andere een cardio functie, gps-sensor en ontvangt berichten. In de Top 10 best verkochte horloges staat ook de Polar Black en de Garmin. Deze horloges hebben allemaal vaak dezelfde functies zoals ik net ook bij Tomtom noemde. Daarbij hebben ze soms ook hun eigen unieke functies en uiterlijk. Het is maar net wat je mooi vindt en fijn vindt dragen. Persoonlijk vond ik deze horloges niet zo leuk. Ik draag zelf niet zo vaak een horloge, dus ik vond het wel belangrijk dat deze er ook gewoon leuk uitziet. Dat is niet gek toch?

FitBit

Op de commercials zag ik toen de fitbit voorbij komen. Ken je de commercial ook? Ik ben gaan zoeken op google en vond de website van Fitbit. Hier zag  ik dat er verschillende versies zijn. Fitbit Zip, One, Flex, Alta, Charge, Blaze, Surge, en Aria. Uhhhh wat? Ik ben het alweer kwijt. Goed allereerst maar even naar de functies gekeken en kwamen we al snel op Flex en Charge. Het interessante van de Charge 2 vond ik de hartslagmeter. Die zit niet op de Flex, al is die weer waterdicht. Toch is daar de keuze opgevallen en ik ben er super blij mee. Wat zit er allemaal op?fitbit-charge-2-lifestyle

  •  Pure Pulse rate, dus een hartslag meter
  • Stappenteller
  • Multi sport tracking met GPS
  • Call, Text en Kalender alerts
  • Cardio Fitness level
  • Relaxing sessie
  • Slaap tracker
  • All day  activity tracker
  • Reminders to move

 

Op het kleine schermpje kun je zien of je hartslag niet te hoog is. Daarbij kun je een relaxApp Fitbit oefening doen of een activiteit volgen. Er zit ook GPS in, zodat hij je hardloopsessie geheel volgt. Dit menu kun je ook aanpassen, zodat je zelf kunt aangeven wat je op het schermpje wilt zien. Als je met hardlopen ook je telefoon meeneemt, heb je gelijk alles bij de hand. Want op je smartphone kun je de app downloaden van Fitbit. Op de app kun je nog meer functies terugvinden en connecten met je fitbit horloge. Via de app kun je je activiteiten volgen gedurende de dag, je slaap checken, bekijken hoeveel je gedronken hebt en gegeten, hoeveel calorieen je hebt verbrand en of je hartslag nog steeds ok is. Cool! Nu dus maar hele tijd checken of ik wel goed bezig ben? Ja een beetje wel. Je behoort namelijk 10.000 stappen per dag te moeten zetten… ok dat haal ik dus mooi niet op een normale dag. Aan de gang dus met die billen en in actie komen. Je bent je even bewust van je eigen activiteit en wat het met je lijf allemaal doet. Dat is leuk… vind ik.

Nog een leuke bijkomend iets, hij ziet er prachtig uit en de bandjes zijn verwisselbaar. Dat is toch hartstikke cool?! Ik ga me nog even verder verdiepen in de Fitbit, want er is nog zoveel mogelijk en ik weet de helft nog niet. Heeft iemand al ervaring met fitbit? Ik hoor graag alle ins en outs!

Lets Share!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *