Rotterdam Urban Trail Run 2017

Wat een dag! Ik ben er nog van aan het bijkomen, maar ook nog even heerlijk nagenieten. We hebben genoten! Wat hebben we gedaan dit weekend? We hebben de Rotterdam Urban Trail gelopen deze zondag en het was master! Een kleine impressie, want stiekem ben ik o zo trots dat ik het gedaan heb…

 

4 weken geleden…

4 Weken geleden zag ik een berichtje op Facebook bij mijn zwager, een marathon-hardloper; de Rotterdam Urban Trail; wie doet er mee? Dus ik via de link op meer informatie geklikt en was gelijk verkocht. Een tocht van ongeveer 10K door hartje Rotterdam. Ook loop je niet alleen over de weg, maar je gaat ook dwars door de gebouwen heen. Wauw, dat wilde ik meemaken. Er was wel een dikke maar… ik liep bij lange na nog geen 10K. Samen met vriendin en loopmaatje liepen we gemiddeld 5K, soms iets meer, maar meestal iets minder ;-), rustig aan, op het gemakkie. Na wat tips van mijn zwager ben ik aan de bak gegaan. Drie x per week hardlopen, 2x 5K en de derde keer opvoeren van 8 naar 9 naar 10 kilometer. Ok, dat was echt wel pittig. Maar doordat ik toch een doel had, ging het ineens ook goed. Terwijl ik lang door die verzuring niet heen kwam, ging het nu ineens lekker. Na een goede training dus was ik op zich wel overtuigd dat ik 10 kilometer moest gaan halen. Het geluk was wel dat de Rotterdam Urban Trail niet op tijd is. Mooi! Dan kun je dus af en toe lopen tussendoor, als het echt niet meer gaat. Mijn vriend ging ook mee en dat terwijl hij gewoon een knieblessure heeft. Super trots!

De Rotterdam Urban Trail

Zondag 7 mei was het zover! We mochten starten om 9.30, of als je met vrienden wilde lopen, mocht je een wave later starten. Dat deden we zodat we met mijn zwager en vrienden van hem konden lopen. Met een groepje is het altijd wel gezellig en kun je elkaar steunen bij lastigere momenten. De start was op het museumpark en daar was het al een drukte van jewelste. Bijna 4000 lopers hadden zich ingeschreven, dus echt geen klein event. Het was wel koud, vooral tijdens de start. Tijdens het lopen werd het vanzelf warm en liepen we al snel zonder jasjes van gebouw tot gebouw.

Waar hebben we allemaal doorheen gelopen? 

Zo hebben we door Miniworld Rotterdam gelopen, waar we leuke selfies bij de Kuip en De Erasmusbrug konden maken. We konden even dwars door Rotown gelopen, letterlijk van voor naar achter. Het Groothandelsgebouw mochten we doorheen, de kluis in het Blaakgebouw en Cinerama Bioscoop hebben we gezien. Ook bijzonder was de bierbrouwerij in Noord en de kubuswoningen natuurlijk. Zelf vond ik het enorm leuk dat ik door de Bibliotheek Rotterdam mocht hardlopen, zo langs de boekenkasten voelde ik me thuis.

Echt zwaar was de parkeergarage van de V&D waar je helemaal naar boven moest lopen en daarna via het dak naar de andere kan en zo weer naar beneden. Verzuring? Ja hoor, die kwam eraan. Toch konden we op een rustig lekker doorlopen. De sfeer was super. Overal Feyenoord vlaggen en supporters, want tja ook daar was de sfeer nog goed (die later in de middag natuurlijk wat minder werd). Maar het heeft wel meegeholpen en ons lekker door de stad geholpen.

Rotterdam Urban Trail 2017 Finish Rotterdam URban Trail 2017

Wat vond ik ervan? 

Ik was al erg enthousiast van te voren. Het was best even trainen voordat ik begon. Maar het is het zo waard geweest. Ok, we hebben er twee uur over gedaan. En echt, het was veel meer dan 10K. Op mijn horloge tikten we de 13K aan. Dus heus, een flinke trip met veel trappen, heuvels en parkeergarages. Maar zo gaaf om op plaatsen te komen, waar je normaal niet komt. Dat je rennend door het Groothandelsgebouw of de Bibliotheek loopt, dat doe je niet elke dag! Echt een waanziniige ervaring!

Medaille!

Rotterdam Urban Trail is een onderdeel van Urban Trail Series. Dit wordt dus in verschillende steden gehouden. Zo kun je dit doen in Groningen, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Breda, Zwolle en Maastricht. Amsterdam zit er dit jaar ook aan te komen. Wij zijn al aan het kijken om ons in te schrijven voor Den Haag, 2 juli. Nu al weer zin in, dus even lekker doortrainen maar!

Echt een aanrader voor iedere hardloper! En ik? Ik heb het toch maar mooi gedaan. Ik ben trots op mijn medaille!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *