Weg met de winterblues!

Happy New Year! De Beste Wensen! … Hiep hiep hoeraaa…

winter-blues-copyDe feestdagen zijn weer voorbij en we hebben het allemaal weer overleefd. December is niet mijn favo-maand. Wat ik vooral leuk vind, is Sinterklaas. De andere feestdagen zijn niet mijn ding. Ben ik blij dat december voorbij is en dat het januari is? JA! Vanmorgen scheen zelfs de zon, dus weg met die Winterblues en kom maar op voorjaar. Ikhou ook niet zo van de winter. Kou, nat en donker. Wat dat betreft, ben ik echt een zomermens. Ik hou zo van zon en lekkere lange lichte dagen. Ook hou ik van de heerlijke zomerse gerechten en lekker buiten zijn. Ik heb zelfs moeite om nu echt van die bank af te komen en in actie te komen. Al heb ik mezelf wel voorgenomen om dat nu wel weer te gaan doen. December voorbij, dus hop het stof van je hardloopschoenen en je lichten aan,,, lekker een rondje hardlopen in de buitenlucht krijg je wel weer energie van!

Maar ja, het is nog lang geen voorjaar. We moeten nog even de winter door. Ik geef je wat tips om die laatste winterdagen door te komen, dan is je winterblues zo weg en wordt het voorjaar voor je er erg in hebt. Heb  je zelf ook leuke tips om de winter door te komen? Stuur ze door, dan voeg ik ze toe. Heb je dan even een dip, bekijk dan het lijstje en krijg je gelijk weer energie om iets te gaan ondernemen!

winter

Weg met de Winterblues!

  1. Licht! Licht is belangrijk. Mensen met een winterdepressie hebben echt een dip tijdens de korte donkere dagen. Ze zijn prikkelbaar, snel moe, somber en komen kilos aan. Lichttherapie schijnt dan te helpen om deze stemming aan te pakken. Nu kun je het ook zelf uitproberen door bijvoorbeeld af en toe een zonnebankje te nemen. Je lichaam heeft vitamine D  nodig en op deze manier krijg je meer energie.
  2. Pak eens een sauna. Zweet het eruit! Ga daarna even de kou in, of pak een koud bad. Dit is goed voor je bloedsomloop en je hart. Daarna voel je je weer als nieuw!
  3. SInt janskruid. Dit is een van de bekendste kruiden die van invloed kunnen zijn op je stemming.
  4. Saffraan. Saffraan schijnt ook een enorm effect te hebben op je stemming. In India wisten ze dit natuurlijk allang, vandaar dat ze het vaak gebruiken in hun gerechten.
  5. Start je dag met yoga. Voel je je niet zo fit in de ochtend en heb je geen zin om iets te doen? Begin dan juist met een yoga sessie. Je bloed gaat stromen en je krijg energie. Deze sessie is special voor deze periode: Beat the Winter Blues! Onderaan dit blog vind je een link met een heerlijke sessie van Adriene.
  6. Natuurlijk is het beter om niet teveel koffie te drinken, maar vooral water. Let ook op je suikers  en alcohol-gebruik. Deze stoffen zijn namelijk van belang voor je gestel, zoals we al eens eerder hebben gezegd. Persoonlijk vind ik na december suiker weer heel moeilijk om te laten staan. Veel eten heb ik niet gedaan, maar wel enorm veel gesnoept. Tijd om dit maar weer eens te laten staan!

Wat mij betreft kunnen we er tegen aan. 2017 wordt weer een druk jaar met een nieuwe challenge, Jade for Animals, meer yoga, chi running en lekker en gezond eten. Kom maar op, Beat the Winter!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *