Yoga bij pijn in de rug

Dat een marathon veel van je vraagt dat was natuurlijk al bekend, je rug, je gewrichten en je voeten krijgen het flink te verduren. Inmiddels lijk ik soms op een mummie met al het tape wat ik overal op plak. Voor het lopen of er na om sneller te herstellen. Ik ben zelf fan van kinesio-tape, je ziet het vaak, van die knal kleurige tape die menig sporter op zijn lijf heeft. Voor mij doet het erg veel. Zonder een applicatie op mijn knie is rennen überhaupt niet mogelijk. Later zal ik nog eens vertellen wat deze wonder-tape eigenlijk precies doet. De foto hieronder toont waar je mee te maken krijgt tijdens een marathon. Ik word er een beetje bang van.

 

rug

 

Ook loop ik nu al een flink aantal weken onder behandeling bij een sport-fysiotherapeut. Mijn onderrug zeg me vooral na het hardlopen van de langere afstanden, Deline doe dit maar niet of in ieder geval niet te vaak. Jammer joh, nog even op je tanden op elkaar ruggetje, die marathon gaat er toch echt komen. Van de fysio mag ik momenteel even geen yoga doen, al is hij voor hardlopers erg pro yoga, hier lees je nog eens waarom hij dat is.Voor nu is hij bang dat er te veel druk op mijn rug en bekken ontstaat als ik naast mijn trainingsschema te vaak op de yoga mat kruip. Na de marathon mag ik weer los gelukkig want ik mis het echt!

 

Er is een filmpje wat er voor mij uit springt als we het hebben over hardlopen, yoga en pijn in de onderrug en deze pakte ik er voor ik bij de fysio liep regelmatig bij. En met de goedkeuring van mijn fysio pak ik hem er na de marathon weer lekker bij als mijn onderrug het even af laat weten.

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *