Gezonde Groentechips

Lange tijd hebben jullie al niets van ons gehoord. Dat betekent niet dat we er niet meer zijn hoor. We lezen nog steeds allerlei blogs, proberen receptjes uit, en af en toe posten we nog eens iets op Facebook en Insta. Gezond eten blijft onze prio, maar is soms echt een lastige taak met drukke huishoudens.

Zeker zo na de Paasdagen en we allemaal volgevreten zitten, is het goed om weer eens op je voeding te letten. Wij hebben daarom nu de afspraak thuis om dit allemaal weer eens op te pakken. En daar hoort een nieuw receptje bij. Alleen de vraag nog wat ik nu eens zou gaan maken. Gelukkig hebben we daar internet en pinterest en kun je daar vele ideeen op doen. Op welke site kijk jij vaak?

Ik hou namelijk echt van snacks, maar eigenlijk vooral chocolade. Toch is het soms ook ontzettend lekker om even een hele zak chips op te eten. Heerlijke zoute chips of paprika chips! Een echte guilty pleasure. Maar goed is het natuurlijk niet voor je. Er zitten veel zouten in, en heel veel vet. In de winkel kun je natuurlijk gezondere opties kopen, zoals groentechips. Maar hoe leuk is het dus om deze eens zelf te maken?

Op de website van I Love Health staan hele lekkere en leuke receptjes. Ik heb hier al eens vaker wat van gemaakt. Op een makkelijke manier heb je zo een goede en gezonde maaltijd in elkaar gedraaid. Deze keer ging ik voor de chips en vond ik dit recept. Ik heb dus deze gezonde groentechips gemaakt. Erg leuk om te doen vooral! Misschien is dit een leuk idee voor een regenachtige middag in je mei-vakantie. Heb je gelijk een leuke dagbesteding.

Hoe maak je ze? Nou zo dus… en uiteindelijk kun je ze natuurlijk met heel veel verschillende soorten groente maken. Ik heb voor deze groentes gekozen.

Recept Gezonde Groentechips

Benodigdheden gezonde groentechips

  • 1 biet
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • olijfolie
  • zeezout

Bereiding gezonde groentechips

Verwarm de oven voor op 180graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de groentes en schil de biet (rauw) en de peen met een dunschiller. Daarna kun je ze gaan snijden. Ik heb de groentes met een mandoline fijngesneden. Je kunt het natuurlijk ook met een mes doen of keukenmachine. Net wat je in huis hebt en prettig vind. Denk er wel om dat de schijfjes niet te dik zijn. Het moet natuurlijk op echte chips lijken.

Leg de schijfjes 1 voor 1 op de bakplaat. Druppel er een klein beetje olie over. Niet te veel anders wordt het te vet en worden de chips niet knapperig. Strooi er een beetje zeezout overheen. Je zal niet alle schijfjes in 1x op de bakplaat kwijt kunnen. Dit proces herhaal je steeds totdat al je schijfjes op zijn. Ik heb drie druk-en-sluit zakjes met de schijfjes met groente in de koelkast gezet, zodat ik op elk moment de chips kan maken. Ze zijn namelijk vers wel het lekkerst.

Zet de bakplaat in de oven en bak ze voor ongeveer 15 minuten. In het recept wordt 10 minuten aangegeven. Dit ligt aan je oven, dus probeer het een paar keer uit. De courgette was sneller verbrand en de peen had wat langer nodig. Dus het is een beetje uitproberen. UIteindelijk krijg je wel de heerlijke groente chips die het prima doen bij een avondje netflix! Wij gaan ze dus zeker vaker maken.

Probeer ze ook eens met pastinaak, zoete aardappel of zelfs banaan of appel. Welke groentechips is jouw favoriet?

Eet smakelijk!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *