
Quinoa Breakfast
Hoewel ik enorme fan ben van de granola met amandelyoghurt, zoek ik ook wel eens iets anders op wat makkelijk te maken is. Vandaag heb ik iets meer tijd voor het ontbijt, dus probeer ik weer eens wat uit. In het boek van “Ilovehealth” staan leuke en gezonde recepten die je goed kunt maken. Ik heb hier al eens vaker iets uitgemaakt. Een beetje afwisseling in je dieet is nooit weg. Er zijn zoveel leuke en gezonde recepten, dat het eten alsnog een feestje is ook al wil je gezond bezig zijn.
Ik heb vandaag gekozen voor een iets minder voor de hand liggende variant op het ontbijt, ontbijten met quinoa. Ja echt waar! Het kan! En je kunt het natuurlijk zelf klaar maken hoe je wilt. Quinoa zelf zit weinig smaak aan, dus het ligt eraan wat voor producten je erbij gebruikt om het zoet of hartig te maken. Ik geef je twee varianten die je zelf natuurlijk ook nog iets kunt aanpassen met producten die je lekker vindt. Fruit mag altijd. Maak er gewoon een feestje van!
Recept Kaneelquinoa
Benodigdheden 1 portie
- 40 gram quinoa
- 200ml amandelmelk
- 100ml water
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel fijngehakte amandelen
- 1/2 banaan
- optioneel: 4 stevia druppels
Bereiding:
Kook de quinoa volgens de verpakking met het water en de amandelmelk. Bij mij ging het schuimen, dus blijf erbij en schep het schuim er ondertussen een beetje af. Heb je nog vocht over na het koken? Giet het af en laat de quinoa afkoelen. Roer daarna de kaneel erdoorheen en maak hem af met de fijngehakte nootjes en de banaan. Wil je het wat zoeter, kun je stevia erdoorheen doen.Let op met de kaneel. Als je er teveel bij doet, wordt het heel droog en scherp. Doe dus beetje bij beetje erbij totdat je zelf vind dat je genoeg kaneel hebt toegevoegd.
Een leuke variant hierop is het volgende recept
Recept Chocoquinoa
Benodigdheden 1 portie
- 50 gram quinoa
- 100ml kokosmelk
- 150ml water
- 1 eetlepel cacao
- 1 eetlepel kokosrasp
- optioneel 1 eetlepel honing
Bereiding:
Kook de quinoa volgens de verpakking. Gebruik in plaats van water de mix met water en kokosmelk. Als de quinoa gaar is en er is nog veel vloeistof, giet deze eerst af. Daarna kun je de cacao toevoegen en maak het af met de kokosrasp. Wil je het geheel wat zoeter, dan kun je nog wat honing toevoegen.
Zoals je ziet, makkelijk te maken en leuk om eens uit te proberen. Heb jij zelf ook een leuke variant hierop? Laat het mij dan eens weten. Leuk om deze erbij te vermelden!
Eet smakelijk en een fijne dag!


