“your 50 days of green happiness”

Ik zou jullie vertellen hoe mijn eerste week van “the green happiness” is verlopen, hier komt het:

 

Na een fantastische huwelijksreis, die voornamelijk in het teken stond van consumeren, heb ik besloten dat het roer om moest. Ik heb vaak last van mijn maag en darmen en ben tijdens de honeymoon een paar kilo aangekomen, ook die zie ik liever verdwijnen. Jacoline en ik zijn veel bezig met eten. We proberen regelmatig iets uit en we willen vooral zo gezond mogelijk leven en ook nog eens lekker kunnen eten. Dat lukt ons al aardig. Gewoonte dier dat ik ben, verval ik snel weer terug in het oude ritme; 6 koppen koffie op een dag met zoetjes, niet letten op suiker en in mijn geval ook niet letten op gluten. Ik heb geen gluten allergie maar van witte boterhammen krijg ik maagzuur en een hele bolle opgeblazen buik. Waar ik pas altijd achteraf weer aan denk omdat ik daar op minder subtiele wijze aan wordt herinnerd.

image

Na veel gelezen te hebben over de dames van “The Green Happiness” ben ik me eens in het boek gaan verdiepen. (Ik heb de eerste versie, ze hebben sinds kort ook een zomer versie) En eigenlijk sprak het me wel aan.Het is een leefwijze, vegetarisch, hoewel je af en toe je pasta of rijst mag vervangen voor wat kipfilet, en alles vers gemaakt. Dan komt bij mij wel meteen de vraag naar boven, hoeveel tijd moet ik er in gaan steken!? Tijdens de detox week heb ik een week lang alleen maar mijn keuken gezien. Ik besloot het een week te proberen, gewoon eerst eens kijken of het te combineren zou zijn met de rest van het gezin wat niet mee doet. Inmiddels ben ik aan week twee begonnen. Want eigenlijk vind ik de hoeveelheid werk in de keuken reuze meevallen. Er zitten bewerkelijke dagen tussen maar ook ontzettende makkelijke!

image

Ik ben in de eerste week 2 kilo afgevallen, mijn buik is minder opgeblazen en mijn huid is mooier, stralender. Ook voel ik me fitter en vrolijker. De eerste dagen heb ik vreselijke hoofdpijn gehad van het afkicken van suiker en cafeïne.Mijn eerste indruk van deze 50 dagen zijn dus eigenlijk heel positief. De gerechten zijn heerlijk, al zijn er heus minder lekkere bij, over smaak valt tenslotte niet te twisten. Het vlees mis ik niet en inmiddels de cafeïne en de suikers ook niet meer 😉

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *