4 oktober Dierendag

Morgen is het weer dierendag, 4 oktober. Wat ga jij doen om jouw dieren te verwennen? Sommige mensen vinden het een commerciele dag. Ok, dat kan misschien zo zijn. Maar je kunt het ook gebruiken om er iets goeds mee te doen die dag. Vandaag geef ik alvast wat ideeën die je kunt doen om de dieren op dierendag wat meer in het zonnetje te zetten.

1. Ben je van plan een diertje te nemen? Denk er in eerste instantie natuurlijk altijd goed over na. Ga daarna eens langs een asiel. Het asiel zit vol met dieren die graag een nieuw thuis zouden willen hebben. Honden, katten, konijnen,  en cavia’s kun je er zeker terugvinden. Bob

2. Ben je dan toch in het asiel? Neem dan wat lekkersof speeltjes mee voor de andere dieren. Vandaag was het bij sommige asiels zelfs speciale open dag en kon je vragen stellen over de dieren. Natuurlijk kun je ook sponsor worden of donateur. Dan help je de dieren die nog geen baasje hebben gevonden ook weer op weg.

3. Ga naar blijdorp of een  andere mooie dierentuin. Erg leuk natuurlijk om ook andere dieren in het zonnetje te zetten. In Blijdorp is er zelfs pas een klein olifantje geboren, ben jij al op kraamvisite geweest? Dit is dan de perfecte aanleiding. Deline ging jullie al voor en heeft pas in de zomer een mooi foto-blog geschreven. Doe hier je inspiratie op!

4. Ook de kinderboerderij mag natuurlijk niet ontbreken op zo’n dag. Altijd leuk om  lekker te ravotten met de geitjes,  maar met dierendag is het nog leuker om de dieren in het zonnetje te zetten. Vaak worden er leuke activiteiten georganiseerd op dierendag op de kinderboerderij, dus vraag het na bij jouw kinderboerderij in de buurt.

5.  Doneer aan of wordt lid van een stichting of vereniging die zich inzet voor Dieren
De meeste organisaties die zich inzetten voor dieren(welzijn) zijn afhankelijk van giften en vrijwilligers. Kun je een klein bedrag missen? Wellicht dat Dierendag een geschikte dag is om een eenmalige donatie te doen of om lid te worden van een instelling die zich om dieren bekommert, bijvoorbeeld van een dierenasiel.

6. Adopteer een dier. Wil je een dier hebben, maar is dit niet mogelijk? Door een allergie (van je partner/kinderen), te weinig tijd etc.? Adopteer dan een dier. Het is tegenwoordig mogelijk om verschillende dieren te adopteren, bij bijvoorbeeld dierentuinen of in natuurparken.  Het is ook mogelijk om via het WNF een dier de adopteren. Kijk hier voor meer informatie.

7. Ben je echt stoer? Dan maak je er een eet-geen-Dierendag van. Lekker vegetarisch dus! Stichting Wakker Dier is deze actie begonnen, dus kijk hiere voor meer informatie. Heb je geen inspiratie voor een lekker recept? Ik heb wel eens een leuk vegetarisch recept geblogd van Rens Kroes, perfect om dit nu nog eens uit te proberen!

 

Wij hebben sinds de zomer twee katten, die nog niet de beste vriendjes zijn. Maar het gaat elke dag een stukje beter, dus morgen worden ze allebei extra verwend!

Wat ga jij doen met dierendag? Laat jouw reactie achter met jouw ideeen!

 

Fijne dierendag!IMG_6232

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *