Blij in Blijdorp

Vandaag onderwerp ik me eens aan een foto-blog. Eindelijk is het weer weer wat beter en aangezien we een abonnement op Blijdorp hebben, zijn we bij de eerste zonnestralen in de auto gestapt. Samen met de rest van Nederland. Want druk is het! Door dat abonnement maakt ons dat niet zoveel uit. Zijn we het zat dan stappen we gewoon weer in de auto naar huis.

 

Blijdorp is een van de mooiste dierentuinen van het land. Buiten dat ze enorm om het welzijn van de dieren denken is het een mooi opgezet park. Naast monumentale bouwwerken vind je er moderne strakke. De afgelopen jaren hebben ze een nieuwe dikhuiden vleugel gebouwd waar vroeger de olifanten stonden en later de giraffen. Op de oude plaats van de giraffen leven nu de leeuwen in een schitteren gerenoveerd rijksmonument. Waar de Leeuwen zaten, ook een rijksmonument, komt nu een apenrots. De Okapi’s zijn terug van weggeweest en hoe!! Wat een prachtig verblijf hebben ze gekregen. Ze waren altijd slecht te zien maar nu een heuse eye-catcher. Ze zijn er maar druk mee in Blijdorp! Hieronder een impressie van onze geliefde dierentuin:

 

 

imageimage

Eerst wat drinken en snoepen.

 

imageimage (1)

IMG_0037IMG_0036

 

Het nieuwe leeuwen verblijf

IMG_0024 IMG_0030IMG_0026

De okapi is terug, en hoe! van heel dichtbij te bekijken, wat zijn ze mooi!

 

IMG_6505 IMG_6507 IMG_6503 IMG_6501

 

De nieuwe dikhuiden vleugel waar vroeger de Olifanten stonden en later de giraffen. Hier zitten nu de dwerg nijlpaarden en de zwarte neushoorn die daarmee na 50 jaar afwezig was weer terug in de diergaarde. Uiteraard zit de Aziatische neushoorn ook nog steeds in Blijdorp.

 

IMG_0033 IMG_0035 IMG_0031IMG_6497

Naast de gerenoveerde monumentale gebouwen staat er ook veel nieuwbouw. Prachtig vormgegeven zoals bij de giraffen.

 

IMG_0021 IMG_0023

 

De Rivierahal waar vroeger de reptielen en amfibieën zaten is nu een mooie binnenspeeltuin geworden. Ook bij slecht weer kunnen de kinders prima spelen.

Blijdorp probeert ook te denken aan duurzaamheid, omdat de natuur er bij gebaat is. Benieuwd naar alle duurzame activiteiten van Blijdorp? Hier kun je ze vinden!

 

Tot ziens in Blijdorp!!

IMG_0039

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *