Duurzaam loungen!

Lekker buiten in de tuin in het zonnetje zitten; ik hou er zo van! Naast de onweersbuien kon het weekend dit weer ook weer lekker. Als dan die zon schijnt, is het natuurlijk ook heel fijn om dan te kunnen loungen op een heerlijke bank! Wij wilden al tijden een goede loungebank, maar om eerlijk te zijn, vonden we ze bijna allemaal heel erg duur. Is dat  het waard? Dat is dan de vraag, maar wij hadden  het er niet echt voor over. Wij zijn toen op zoek gegaan naar een goed alternatief en dat hebben na lang zoeken gevonden! Lees hier ons idee bij luxe loungen maar wel op een duurzame manier.

 

Een leukIMG_6836e manier om een betaalbare loungebank te vinden, is natuurlijk deze zelf maken. Het grote voordeel van zelf maken is dat je zelf de afmetingen en vorm kunt beslissen. Het wordt echt een maatwerkbank. Dus we waren er al snel uit dat we dat eigenlijk wel graag wilden. We hebben een mooi terras waar precies een goede hoekbank op past. We wilden dan wel de afmetingen zo, dat we er met minstens drie personen lekker relaxed op konden liggen. Tijdens onze zoektocht zijn we veel voorbeelden van steigerhouten banken tegen gekomen.  Steigerhout is erg mooi en robuust. Je kunt hier prachtige stoere banken van maken. Steigerhout kun je ook in verschillende kleuren verkrijgen, of zelf nog beitsen. Toch was dit nog steeds niet helemaal wat we nu zochten. Maar wat dan wel? Net even iets anders dan anders….

 

Gek op pinterest dat ik ben, kwam ik daar onze droombank. En waar was deze van gemaakt? Van houten pallets! Geweldig idee natuurlijk. Het was mogelijk om hier onze droombank van te bouwen, en dan ook nog duurzaam door dit te maken van gebruikte pallets. We hebben via een vriend houten pallets kunnen regelen en zie hier het resultaat! Wij hebben uiteindelijk 13 pallets gebruikt, inclusief de tafel. Mijn vriend heeft de pallets in elkaar gezet en heeft er een mooie hoekbank van kunnen maken. We hebben bijna elk stukje gebruikt dus bijna geen resten over. Het beetje dat over was, is uiteindelijk in de vuurkorf gegaan. Ik heb de bank geschuurd en gebeitst met transparante buitenbeits. Je kunt natuurlijk ook voor andere kleuren kiezen, zoals whitewash of grijs. Persoonlijk hou ik van de kleur van geleefd hout.

De kussens kregen we van een andere vriend die ze over had. Hier kun je natuurlijk ook een matrasje op leggen en daar zelf de kussenhoezen voor maken. Of je kunt schuimrubber kopen en op maat laten snijden. Tis een echte DIY waar je je helemaal op kunt uitleven.

 

Nog een goeie tip! Het is niet zo leuk om tijdens slecht weer met al die grote kussens in je huiskamer te zitten, al denken de katten daar natuurlijk anders over. Koop dan zeker een goede hoes, die je tijdens de regenbuien eroverheen kan gooien. We hebben al flink wat heftige buien gehad en onze kussens zijn nog steeds droog. Kijk eens op deze site  voor verschillende types hoezen die ook nog eens goed geprijsd zijn! IMG_6835

Wij zijn in ieder geval heel erg blij met onze bank en het zit ook nog eens waanzinnig lekker. De loungebank is dus klaar, de bbq staat gereed,het bier en de HUGO staat koud! Laat die nazomer nog maar komen.

 

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *