Even in de ontspanning…

Jeetje, dat lijkt ineens heel lang geleden dat ik hier een stukje schreef. Zo ben je op vakantie, en zo ben je weer thuis en zit je helemaal in je ritme en ben je druk met van alles en nog wat. Herkenbaar? OK, daar hoort ook bij werk, je huishouden en mijn moeder helpen die een nieuwe knie heeft. Help, ik moet in de ontspanning! Maar hoe doe ik dat?

Zeker na een vakantie is het even op het werk lekker hectisch druk en beginnen alle projecten weer. In mijn vrije tijd probeer ik even langs mijn moeder te gaan of boodschappen voor haar te doen. Dat betekent dat schrijven en laat staan koken/bakken even op een laag pitje staan. Tja, het is even niet anders. Daar komen wel weer betere tijden voor. Hoe ga je alleen ontspannen?

 

Mijn lichaam zegt stop; in de ontspanning!

De drukte merk ik wel gelijk in mijn lijf. Mijn grote vriend de “blaasontsteking” kwam gelijk alweer de hoek om, hallo blaas, hallo pijn in mijn buik, hallo rugpijn. Tevens heb ik erge last van mijn benen, zware, kriebelige en vermoeide benen, ook wel restless legs genoemd. Daardoor werd voor de vakantie hardlopen eigenlijk al heel moeizaam. Na de vakantie lukte het me niet op het op te pakken. Mijn energielevel is niet zo hoog. Jee, dit klinkt nu als een enorme klaagzang (ok, is misschien ook wel zo), maar het was geen groot drama. Al voelde ik me gewoon niet helemaal fit. Dat kan, en dan kunnen we daar natuurlijk wel wat mee doen. Ik moet de ontspanning opzoeken.Acupunctuur

Ik ga al een tijdje langs goeie vriend De Acupuncturist in Moordrecht. Blaasontsteking is echt mijn zwakke plek en ik heb jarenlang bijna 1x per maand blaasontsteking gehad. Dan kreeg ik van de dokter weer de bekende antibiotica toegeschreven. Ook is mijn bloedsomloop slecht, extreem koude voeten en handen. Mijn lichaam verwarmt zichzelf slecht dus. Sinds de acupunctuur gaat dit veel beter. Mijn lichaam gaat nu zelf aan de slag met de ontstekingen, ik heb meer energie en ook mijn handen en voeten doen minder pijn. We zijn er echter nog niet. Nu ging het weer mis. Dus op naar een nieuwe sessie. Even een zenmoment voor mijzelf, want dit is ook puur ontspannen. Kijk maar eens op de website voor meer informatie wat het allemaal kan betekenen voor je. Ik ben er van overtuigd dat de Westerse medische wereld echt niet alles en dat Oosters veel verder kijkt en ook het lichaam zelf bekijkt. De westerse wereld  bestrijdt de pijn, terwijl de oosterse wereld kijkt waar het vandaan komt en probeert het lichaam te activeren daar zelf mee aan de slag te gaan.

Advies: aan de slag

Na een sessie ben ik er natuurlijk nog niet, behalve de ontspanning. Ook al heb ik nu kogeltjes in mijn oren en naaldjes in mijn rug op bepaalde drukpunten van de mild-meridiaan, ik moet er ook zelf wat aan doen. Hardlopen lukt nu gewoon even niet, omdat mijn benen niet mee willen. Daarom ga ik nu starten met minimaal 2x in de week een wandeling te maken. Daarbij ga ik goed letten op mijn ademhaling en probeer diverse ademhalingsoefeningen te doen. 1x Per week heb ik al yoga-les, maar ook hiervan ga ik thuis meer oefeningen doen. Met weer een focus op de ademhaling en ontspanning. Dit is mijn huiswerk voor de aankomende week. Je zag me zondag misschien al op Insta voorbij komen met mijn eerste wandeling. Dat gaan er dus meer worden. Volgende keer zal ik wat dieper ingaan op de ademhalingsoefeningen. Met ademhaling kun je namelijk heel veel! Wil je een keer meewandelen? Laat het me dan weten, dan kunnen we samen een mooie wandeling inplannen!

En nu… hop hop to the yoga class!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *