Jade for animals!

Daar krijg je het al. Het laatste kind is naar school en het gaat kriebelen, big time! En nee niet voor nummer vier. Maar na een paar jaar oppassen op onze grote vriend Storm, en hem toch ook weer missen als hij vertrokken is, heb ik mijn man zo ver. We mogen tot grote vreugde van de kinderen, zachtjes aan gaan kijken voor een hondje!

 

Maar laten we eerlijk zijn, waar doe je goed aan? We hebben een druk gezin, compleet zeker, al is dat natuurlijk niet de hele week zo. We hebben twee katten en een kip. Er moet dus een hondje komen wat wel binnen ons gezin past. Het moet stressbestendig zijn, een beetje stoer en het moet wel mee kunnen komen met onze vriend Storm. Hij is een enorme (lieve, leuke, grappige en mooie) Flatcoated retriever. Maar het moet wel een klein formaat zijn. Zelf heb ik een Norfolk terriër gehad, een gouden vriend en later voor de jongens de beste bewaking die we konden hebben. Hij kon uren achter me aan dralen als ik te paard door de bossen ging. Hij ging met me mee naar Portugal toen ik daar ging wonen en vloog als handbagage heel Europa door.

img_1705

Maar wat zien we ook een ellende voorbij komen op Facebook en internet. Een lieve collega van mij adopteerde een hondje uit Cyprus, een goude greep. Ze zitten gebijteld met een scheet van een hond, maar past dat bij ons!? Of wordt die lieve scheet hier in huize Blouw meteen omver “geblazen”? Op Curaçao is ook zo veel ellende en ook daar zitten het asiel, de opvang en de vele foster gezinnen zo goed als vol. En dan is daar ook nog een organisatie die zwerfhonden voert en steriliseert. Helden zijn het allemaal.

 

Ik liep met Jacoline mijn lijstje door van voor en tegens, wel of niet adopteren, wel of geen pup, wel of geen ras. De keuze is natuurlijk niet zomaar gemaakt. Al keuvelend kregen we het over het dierenleed op de wereld. Iedereen die mij prive op Facebook volgt weet dat ik anti-dolfinaria ben, en dat niet onder stoelen of banken steek. Dierenmishandeling is iets wat me, hoe ouder ik word, steeds meer gaat raken. Ik wordt een softie. Maar uit gevoel komen de mooiste ideeen en zo is het ontstaan. Hoe zou het zijn om doormiddel van wat leuke online acties via ons blog, duurzame en biologische katten en honden speeltjes te verkopen en van de opbrengst een bepaald percentage naar een goed doel te doneren??

img_1704

Een goed dieren doel dus. Een “Feed Friends Foundation” op Curaçao die al die zwerfhonden voeren en steriel maken zodat er niet nog meer bij komen, of bijvoorbeeld “The dolphin project” die zo hard knokken tegen de gruwelen in Taji. Het is vast een druppel op de gloeiende plaat maar dat is altijd nog beter dan toekijken en zwijgen…

 

Wat denken jullie??? “Jade for Animals” een Do of een Don’t? 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *