Pick-a-Date

Je bent ten huwelijk gevraagd,de kogel is door de kerk, jullie gaan trouwen!! Feest!! Maar, First things first. Eerst een datum plannen. Maar hoe kies je die perfecte datum/dag nou?

 

Veel bruidsparen trouwen in mei, juni en september. Dit zijn populaire maanden omdat het weer vaak goed is en ze net niet in het vakantie-hoogseizoen vallen. Toch kan het juist ook wel wat hebben om in de herfst of winter te trouwen. De warme kleuren in de herfst en de sneeuw in de winter brengen een bepaald sfeertje met zich mee en zorgen voor mooie kiekjes.

zomer bruiloft

 

Ik vond op deze leuke site, dit leuke lijstje wat je kan helpen te kiezen in welk seizoen je trouwt:

 

  • Vrijgevochten plezier, zonovergoten ingesteld, wild en bezweet dansend: Ga voor een zomerse bruiloft.
  • Weelde, sneeuwval, feestdag gevoel: Probeer een winter bruiloft.
  • Rijke kleuren, nostalgie, warme appelcider: Een herfstbruiloft is voor jullie.
  • Versheid, pastels, een veldbloem-boeket: Een lentebruiloft is jouw ding.

 

 

Wat is qua temperatuur nu de beste maand om te trouwen? In verband met de weersomstandigheden in ons kleine kikkerlandje blijft het gewoon altijd een gok. Uit verschillende onderzoeken komt de maand april als beste maand naar voren. Het is dan vaak droog met aangename temperaturen.

 

Als jullie een maand hebben gekozen, moeten jullie gaan bepalen op welke dag je wilt trouwen. Het kan fijn en handig zijn voor jullie zelf en je gasten als je in het weekend trouwt. Houd er dan wel rekening mee dat het duurder is om een locatie af te huren in het weekend. Ook de gemeentelijke leges zijn in het weekend hoger dan op een maandag. Trouwen tijdens de werkweek kan ingewikkeld zijn om te vragen van jullie gasten. Als je van plan bent een kleine bruiloft te geven en je het de gasten ruim van tevoren laat weten, zullen jullie vrienden en familie het vast en zeker begrijpen. Wij hebben “Save the Date” kaarten verzonden naar onze dag gasten. Precies een jaar van te voren. Zo hoeven we niet bang te zijn dat onze belangrijkste gasten er niet bij kunnen zijn op onze mooie dag.

image

Het kan handig zijn om rekening te houden met schoolvakanties. Als je je bruiloft hier buiten plant, heb je de grootste kans dat iedereen die je wilt uitnodigen er ook daadwerkelijk bij kan zijn.

 

Wil je graag trouwen in het Buitenland? Bekijk welk seizoen het beste is om naar jullie gekozen bestemming te reizen. Zo heb je op de Antillen of andere Caribische bestemmingen soms te maken met orkaanseizoenen. Zo heb je topdrukte qua toerisme in de zomermaanden binnen Europa, of zijn de winter en de zomer omgedraaid zoals in Zuid Afrika. Zoek dat dus goed uit! Als je ver wilt reizen hou dan ook rekening met je gasten. Een bruiloft in het buitenland heeft meestal minder gasten, ze willen of kunnen de reis simpelweg niet bekostigen. Misschien kun je voor de gasten iets ter compensatie doen. Als je oma of een ander belangrijk familielid slecht ter been is of vliegangst heeft is het misschien verstandiger om de bruiloft toch wat dichterbij te plannen.

 

Bronnen: theperfectwedding.nl, ninaweddings.nl

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *