Aloë vera; de plant van onsterfelijkheid

Nu de zomer dan toch echt is begonnen, kunnen we allemaal echt genieten van het weer. Al kan de aloe vera dropéén er beter tegen dan de ander. Met deze hoge temperaturen gaan veel mensen de verkoeling op zoeken. Wij hebben zelf net ook een zwembadje gekocht voor in de tuin. Hoe verradelijk is het om dan de hele dag in de zon te blijven met de kans om te verbranden? Natuurlijk smeren we ons allemaal heel braaf in, maar de kans is groot dat je verbrand met deze extreme zonuren. Wist je dat je naast aftersun ook een ander middel goed kan gebruiken tegen zonnebrand? Namelijk Aloë Vera! Hier verkopen ze bijvoorbeeld gel van en dat is heerlijk voor onder andere verbrande plekken. Ik heb het pas in huis gehaald en je kunt het bijna overal voor gebruiken, geweldig! Een echte aanrader dus. Maar wat is het nu precies en wat doet aloë vera?

 

Aloë Vera

Aloë vera is een plant, een soort cactus-achtige plant. De plant groeit vooral in warmere tropische klimaten, bijvoorbeeld op de Antillen. De plant wordt voor verschillende medicinale doeleinden gebruikt.  Wist je dat? bijvoorbeeld dat de doktoren uit het oude Griekenland de plant gebruikten in hun recepten en dat de Egyptenaren de plant niet alleen  als medicijn gebruikten maar ook als levenselixer, voor huidverzorging en bij het balsemen. Zij noemden deze plant: “De Plant van Onsterfelijkheid”. Ze wisten dus al heel vroeg dat AloëAloe-Vera-Gel-for-Hair vera goed voor je was. Tegenwoordig zijn er diverse producten gebruikt waar deze plant het belangrijkste bestandsdeel van is.

Aloë helpt omdat de plant minstens 6 bestandsdelen bevat: lupeol, salicylzuur, phenol, ureumstikstof, kaneelzuur en zwavel. Deze stoffen tezamen worden antiseptisch en daarom helpt het bij infecties en werkt het pijnstillend. De plant bevat ook 3 ontstekingsremmende stoffen, zodat het dus ook goed werkt bij verschillende types brandwonden, reuma  etc. Door bepaalde vetzuren die Aloë bevat, zou het ook goed kunnen zijn voor  de werking van de darmen. Let op, hier zijn de meningen erg over verdeeld. Dus wanneer je Aloë medicinaal inwendig gaat gebruiken, laat je dan goed voorlichten.

 

Aloë producten

Er worden talloze producten verkocht die gebaseerd zijn op Aloë Vera. Zo heb ik dus sindskort de aloe vera gel die je bijvoorbeeld op brandwondjes, schrammen, littekens, uitslag etc kan smeren. Er zijn ook hele verzorgingslijnen van huidcreme tot shampoo, van tandpasta tot zonnebrandcreme. Je kunt het zo gek niet opnoemen. En alles ruikt even heerlijk en voelt erg fijn op je huid. Dit moet je  zelf maar eens proberen. Behalve uitwendig, zijn er ook inwendige producten. Zo maken ze aloë vera thee, die erg licht en ook goed voor je is. Je kunt ook een detox pakket bestellen of speciale dieet- en/of sportshakes. AloeVeraLabels

Waar koop je het?

Zo heb ik pas een party bijgewoond van Forever Living, die werkelijk alles verkopen van Aloë. Ze hebben verschillende detox-, dieet- en sportpakketten. Ze verkopen ook veschillende cremes, gels en zelfs make-up! Je kunt ook een kijkje nemen bij Curaloë. Deze producten zijn allemaal puur natuur en worden op de Aloë Vera Farm op Curacao geproduceerd. Er zijn nog niet heel veel verkooppunten in Nederland van dit merk, maar daar komt wellicht ooit verandering in. Deline gebruikt al langer producten van dit merk en is grote fan. Vind je het bestellen nog te veel moeite? Loop dan eens een winkel van De Tuinen in. Ook daar verkopen ze diverse producten van Aloë.

Misschien ga je het nu ook een keer proberen en word je net zo’n grote fan als wij zijn!

 

Bronnen: aloe-info.nl; festina-curaloe.nl

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *