DIY Scrubzeepjes

Bij ons staat dit weekend bol van de verjaardagen. Het zijn dan ook nog eens kinderverjaardagen en hoe leuk die ook zijn, ze kosten ook energie. Heerlijk om na zo’n dagje een fijne warme douche te nemen of een lekker bad en jezelf te verwennen met heerlijke producten! Ik ben daar echt fan van en hou van lekkere geurtjes, cremes, zeepjes enz. Nu ben ik dit weekend op een blog scrubhartjes DIYterecht gekomen waar er werd uitgelegd hoe je zelf de lekkerste scrubzeepjes kan maken. OK, dat wilde ik zelf ook wel eens uitproberen!

 

Wist je dat je dus heel makkelijk zelf scrubzeepjes kon maken? Ook heb je daarvoor helemaal geen gekke ingrediënten nodig; dit kun je in ieders keukenkastje wel terugvinden! Zo is 1 van de basis ingredienten van een goede scrub zout of suiker.Heb je een gevoelige of droge huid, kun je beter suiker gebruiken. Zout neemt veel vocht op en is daarom voor een vette huid beter. Mijn keuze viel dus op suiker.

 

Wat heb je allemaal nodig?

 • 150 gram suiker
 • 50 gram kokosolie
 • 100gr zeep
 • Kleurvloeistof
 • Vormpjes

hartjesvorm ikea

Ik hou zelf niet van de ouderwetse zeeplucht. Dus heb ik de nieuwe zeep van Dove gekocht; purely pampering shea butter. Die is wel echt heel lekker, maar kies vooral de geur die je zelf heel prettig vindt. Des te fijner is het luxe gevoel straks onder de douche of in bad. Omdat deze zeep al een fijne geur heeft, heb je ook geen geurolie nodig. Anders zou je dit welkunnen toevoegen. De kleurvloeistof koop ik bij de toko om daar eten mee te kleuren, bijvorbeeld taart en cakejes. Prima dus om dit hiervoor te gebruiken. Suiker heeft iedereen wel in zijn kastje staan. Anders kun je gewoon de goedkoopste versie kopen. Omdat ik veel bak met kokosolie, heb ik dit tegenwoordig ook standaard staan. Makkelijk voor mij dus want ik kon het mooi hiervoor gebruiken. Dan kun je kiezen voor zeepvormpjes of losse scrubzout/suiker. Dit is meer afhankelijk van wat je zelf leuk vind en hoe je het wilt gebruiken. Wil je het kado doen, zijn de zeepjes wel een leuke eye-catcher. De hartjesvormpjes heb ik ooit eens bij Ikea gekocht, als ijsvormpjes. Multifunctioneel dus!

 

Hoe maak je de zeepjes?

 • Snijd de zeep in hele kleine stukjes met een mesje en doe in een kommetje.
 • Voeg de kokosolie toe.
 • Samen kun je dit in de magnetron laten smelten. Ik heb steeds ze 10-20 sec max verwarmd, dan even roeren en weer verwarmen, net zolang totdat alles gesmolten is. Vanaf de bank werd er al geroepen dat het ook goed is om je huis mee te geuren! Als de zeep smelt, gaat het namelijk erg lekker geuren. Dubbel bonus! Je huis ruikt ook gelijk lekker!
 • Als het gesmolten is, voeg dan een paardruppels kleurvloeistof toe. Ik heb gekozen voor hartjes dus deze moesten roze worden. Gebruik dan niet teveel van de vloeistof, een paar druppels is al voldoende..
 • Voeg de massa toe aan de suiker en meng alles goed door elkaar.
 • Schep de massa voorzichtig in de vormpjes en druk ze goed aan. Ik heb het uiteindelijk met mijn handen gedaan, zodat ik de hartjes goed kon vullen.
 • Snijd het overige weg en maak de randjes van de vormpjes schoon.
 • De vormpjes kunnen dan ongeveer 20 min in de vriezer, zodat ze kunnen afkoelen.
 • Haal ze daarna uit de vormpjes. En klaar zijn je DIY scrubzeepjes!

 

Ik kon echt niet wachten om ze gelijk uit te proberen. Dus hup die douche in en lekker zepen dan maar. Het ruikt heerlijk en je hebt eigenlijk ook geen douchegel meer nodig. De scrub is ook lekker. Door de sheabutter voelt mijn huid extra zacht aan. En ze ruiken zo lekker! Ik wil nu alleen maar onder de douche staan! En eerlijk, toch tof dat je ze zelf hebt gemaakt? Dat zijn ook leuke kadootjes! Ga op zoek naar de ultieme combi, door bijv honing, gember of lavendel te gebruiken. Wat is jouw ultieme geur?

 

Zo ik ga nog 1x lekker douchen en dan op naar de verjaardag van vandaag! Ik ruik in ieder geval lekker dus dat kan niet meer stuk!

 

Scrubhartjes

 

Mooie dag iedereen!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *