Dopper de dopper

Misschien ken je hem wel, de Dopper fles!  Een prachtig uitziend flesje met een beker als dop, zodat je ook uit een beker kan drinken. Wist je ook dat het een duurzaam flesje is? Hij ziet er dus niet alleen cool uit, maar is ook nog eens goed voor het milieu.

Deep purple Dopper IMG_6873

Het is natuurlijk heel erg belangrijk om goed te drinken, ongeveer 2 liter per dag. Dat is veel en ik kom daar bij lange na niet aan. Ik ben begonnen met flesjes water te kopen, maar het nadeel is dat ik daar dus enorm veel afval van heb. Ik heb daarom van mijn vriend een dopperfles gekregen, zodat ik deze mee kan nemen  naar mijn werk! Heel erg blij mee. Wat is nu het verhaal achter de Dopperfles?

Merijn Everaarts zag in 2009 een documentaire over plastic en was daar enorm van onder de indruk. Dit moest ook anders kunnen vond hij. Hij ging aan de slag en ontwierp een flesje voor een ontwerpwedstrijd. Zijn design won en dit was het begin van een unieke fles die geproduceerd ging worden! Op dit moment is het een mooie organisatie geworden, die naast de flessen produceert ook een foundation heeft voor beter drinkwater in Derde Wereld landen.

De Dopper heeft de volgende missie:

1. Bewustwording creëren over de impact van single-use plastic afval en mensen inspireren om zelf een verandering in gang te zetten.

2. Het aanbieden van een innovatieve productlijn van duurzame design flessen voor drinkwater.

3. Toegang vergroten tot veilig drinkwater voor mensen over de hele wereld.

https://dopper.com/nl/missie/

https://dopper.com/nl/missie/

Wanneer je een Dopper fles koopt, ben je dus heel goed bezig. Je zorgt ervoor dat het afval verminderd. Het flesje is namelijk zo geproduceerd dat het jaren mee kan. Je promoot het drinken van water uit de kraan. En je support projecten voor het creeeren van veilig drinkwater in Nepal. Dat laatste spreekt mij natuurlijk enorm aan. Tevens loop ik er nu hip bij met mijn mooie paarse flesje!

De uitgangsbasis van Dopper is Streven naar een betere wereld. Nou dat willen we allemaal wel toch? En zo draag je  je  eigen steentje bij.

Wil jij er ook 1 bestellen? Kijk op de website van Dopper  en bestel gelijk jouw flesje in je favo-kleurtje!!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *