Duurzaam omgaan met je dier

Duurzaamheid. Zo’n hip woord dat we graag heel vaak zeggen en ook steeds meer horen. We hebben het al vaker over duurzaamheid gehad. Duurzame kleding, duurzame voeding, duurzame woonaccessoires, duurzaam reizen. Je hebt tegenwoordig heel veel opties om je leven zo duurzaam mogelijk in te vulleBobn, maar is dat er ook voor dieren?

Sindskort hebben wij een kitten erbij. Zo gezellig! Zo’n klein hummeltje die de hele dag achter je aan rent. Onze grote kat is het er nog niet helemaal mee eens, maar langzaam maar zeker gaat ze steeds meer aan hem wennen. Zolang ze nog maar alle aandacht krijgt natuurlijk. Door die kleine ben ik me weer eens gaan verdiepen in de producten die ze voor dieren verkopen. Kan dit allemaal niet iets duurzamer en natuurlijker? Toen ik nog mijn paard had, was ik hier ook veel mee bezig en probeerde ook graag alternatievere methodes voor haar gestel en met succes! Wat hebben ze tegenwoordig voor onze dieren aan natuurlijke producten? Ik heb het 1 en ander onderzocht en op onderstaand lijstje gekomen. Zijn er nog aanvullingen? Ik hoor ze natuurlijk graag!

 

  • Eko4petz. De website van de natuurwinkel Eko4petz. Hier verkopen ze duurzame voeding voor hond en kat. Zo verkopen ze voor katten natuurlijke kattensnoepjes. Lekkfull34502244ere maar vooral verantwoorde kattensnoepjes, geheel vrij van granen en gluten. Tevens verkopen ze ook erg leuke eco-spelletjes voor de dieren. Wat nog beter is, is  dat ze ook natuurlijke medicijnen verkopen; een uitgebreide apotheek voor hond en kat.
  • Natural Greatness; Natural Greatness is het merk voor natuurlijke voeding voor hond en kat. Er zijn verschillende opties van nat voer tot droge brokken. Voor ieder wat wils. Natural Greatness is een onderdeel van Petcare.
  • Naast voer zijn er ook steeds meer holistische praktijken voor dieren. Praktijk Call of Nature is een praktijk waar ik sindskort in aanraking mee ben gekomen. Onder andere kan een behandeling bestaan uit Healing Touch voor paarden, honden en andere (boerderij)dieren. Ben je geinteresseerd, neem zeker even een kijkje op de site!
  • Tijdens de periode dat ik nog mijn paardje had, ben ik in contact gekomen full29757887met Steffi van der Laarse. Deline heeft ook haar paard door laten behandelen. Steffi van der Laarse vult de reguliere en complementaire geneeskunde met elkaar aan. Naast dierenarts is zij ook acupuncturist, chiropractor en heeft zij chinese veterinaire kruiden geneeskunde gestudeerd. Zij behandelt paarden, honden en katten.
  • Eco Stye. Voeding en voedingssupplementen voor dieren. Zij geven aan 100% natuurlijke voeding te maken, zonder chemische toevoegingen. De producten kunnen online worden besteld, maar worden ook in verschillende winkels verkocht. Kijk op de website voor de meest dichtstbijzijnde winkel.
  • Forever Living. Ook Forever heeft een dierenlijn, die gebaseerd is op 100% aloë vera. Zo is er een speciale dierenshampoo en kun je de gels gebruiken bij irritaties en wondjes.

 

Zoals je ziet, er zijn verschillende opties om ook voor je dier duurzaam te werk te gaan. En dan heb ik nu vooral voor hond, kat en paard gekeken. Tegenwoordig zijn er voor veel dieren mogelijkheden om natuurlijke voeding en/of geneesmiddelen te geven. Check bij jouw lokale dierenwinkel ook of ze duurzame en natuurlijke producten verkopen voor jouw dier! Uiteindelijk wil je het beste voor je beestje toch?

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *