Een beetje India in huis

Voor de shoppers onder ons heb ik wat research gedaan en weer leuke plekjes gevonden. Ik hou namelijk vakrukje van Indiaas sloophoutn bijzondere interieurzaakjes, met leuke accessoires en mooie meubels.Onlangs was ik in Den Haag, inspiratie op doen op de Swan Market. Vintage, duurzame spullen en zelfgemaakte meubels. Lekker even snuffelen langs de kraampjes en veel kaartjes verzamelen zodat je thuis nog even verder kan snuffelen.

Ik ga ook altijd even langs Waar. Waar is een erg leuke cadeauwinkel waar ze mode- en woon accessoires, food en boeken verkopen. De producten zijn allemaal op een een of andere manier duurzaam geproduceerd, Fairtrade, biologisch, ecologisch, recycled, of gemaakt op een sociale werkplaats. Zo verkopen ze hier krukjes van Indiaas sloophout, die ik natuurlijk bijzonder leuk vind. Het sloophout komt van de haveli’s in India, waardoor er een prachtig verhaal achter de krukjes zit.

Deze krukjes komen van de groothandel, Otentic Design. Dit is een bedrijf van een jong, ondernemend stel die meubels en accessoires importeren uit onder andere India.Kosmopolitisme als levensstijl en openstaan voor invloeden van buitenaf, is hun motto. Ze hebben hier echt hele bijzondere producten, met allemaal Indiase kratjes - Othentichun eigen verhaal. Zo verkopen ze bijvoorbeeld een gedeelte van een riksja, een bank uit een Ambassador-auto, markt-tafels, kasten van sloophout en haveli-deuren. De producten worden zorgvuldig uitgezocht in India en naar Nederland geïmporteerd. Vanuit de groothandel worden ze naar diverse kleinere winkels verstuurd.

Wil je een echt bijzonder stuk in je woonkamer waar ook nog eens een bijzonder verhaal achter zit, kijk dan op de website waar ze bij jou in de buurt Otentic Design verkopen! Met zo’n bijzonder meubel of accessoire in je huis voel je je vast nog meer thuis, maar heb je ook een klein beetje India in huis.

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *