Eerlijk shoppen

Vooral vrouwen willen graag shoppen. Het zit in onze genen. Wat is er dan leuker dan terwijl je aan het shoppen bent, je de wereld ook nog iets beter maakt? Dat kan! Ik heb het er al eerder over gehad, maar de app en de website van Eerlijk Winkelen is een perfect hulpmaatje. Eerlijk winkelen geeft verschillende winkels aan in veel steden, die fairtrade, tweedehands en/of biologisch zijn. Op hun website kun je dus een leuke route maken als je in een stad een middagje shoppen hebt gepland. Eerlijk winkelen is niet voor geiten wollensokken-types, het is juist hip, trendy en modern.

Wil je binnenkort (misschien dit weekend wel) shoppen in Rotterdam? Ik geef alvast een paar tips van leuke winkels waar je  zeker even naar binnen moet!

 

 1. Begin bij Lush op de Hoogstraat. Als je voor deze winkel staat, komen de
  Lush

  bron: facebook Lush

  heerlijke zeepgeurtjes je al tegemoet. Lush bedenkt zelf haar producten en maken deze met de hand, zoals cosmetica, zeep, geuren etc. Ook gebruiken ze zo min mogelijk verpakkingsmaterialen en zijn de ingredienten vegetarisch en plantaardig. De producten worden niet op dieren getest! Meer informatie over hun ideeën en principes vind je op www.lush.nl

 2. Op de Karel Doormanstraat zit Theemaas. Deze prachtige winkel verkoopt naast heel mooi keramiek  ook biologische, fairtrade producten, zoals koffie, thee, honing en jam. Theemaas dus!
 3. Waar! kun je vinden op de Oude Binnenweg. Voor meer informatie kun je op een eerder blog kijken.
 4. Ben je gek  op design meubelen? Op de Nieuwe Binnenweg kun je een bezoek brengen aan Seventiesdesign. Zij verkopen gebruikte 60s en 70s design meubelen, verlichting en gadgets. Hip &  Vintage, klik hier voor de site!
 5. Buiten op de Binnenweg biedt diverse eerlijke maaltijden, zelfgemaakt brood en streekgroenten. Heb je honger van al het shoppen, eindig dan hier op de Nieuwe Binnenweg. Check hun website voor meer info.

 

Ga je naar een ander gedeelte van de stad of helemaal ergens anders heen? Check even de site of download de app voor je mobiel! Je kunt altijd tussendoor even een eerlijke winkel bezoeken. Ik weet zeker dat je hier ook iets leuks vind. Zo’n heerlijk zeepje van Lush zijn toch te aantrekkelijk om te laten liggen?

 

Tip voor het weekend! Heb je zondag nog geen plannen? In Expo Houten wordt de Go Green Beurs gehouden. Hier vind je alles op het gebied van eco en duurzaamheid, zoals biologische producten, alternatieve energie en vervoer, natuurlijke lichamelijke verzorging, gezond tuinieren en diverse lezingen en workshops. Voor meer informatie kun je kijken op www.gogreenbeurs.nl .

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *