Schaapje schaapje heb je witte wol…

IMG_4278

Ik ben dol op wol!! Wollen shirtjes, wollen rompers, wollen sokken, wollen broeken en wollen luierbroekjes. Ik heb het allemaal in de kast liggen. Menig mens begint al te gillen en te jeuken als ik het woord in een adem met een kledingstuk noem. Kriebel!! Dat is wat er, helaas bij iedereen op komt. Maar eerlijk, ik heb nog nooit zulke behaaglijke kleding gehad voor mijn kinderen. Wol ademt en reguleert de lichaamstemperatuur bij hitte, neemt vocht op, houd je kid lekker warm bij koude en reinigt zichzelf. Daarbij als je spulletjes neemt van merino-wol gemixt met zijde dan zit je ook goed qua kriebel, want dat doet merino-wol dus niet. Daarbij is wol een natuurlijk product iets wat wij natuurlijk heel fijn vinden.

 

Hoe ik ooit bij wol terecht gekomen ben?? Onze jongste spruit was een mama-plakker. Ze wilde alleen maar bij mij in de draagdoek hangen, als ze niet in de doek zat was het huilen. Met twee ouderen kinderen die heen en weer moesten naar school was het wel handig ook eigenlijk. Maar met de draagdoek kwam ook dat ze snel zweette en dan een nat ruggetje had als ik haarIMG_4195 uit de doek haalde. Op zoek naar de juiste kleding voor in de draagdoek kwam ik snel op wol uit. En inderdaad, ze was niet zo klam of te warm meer als ze uit de doek kwam en ze voelde heerlijk behaaglijk aan. Uiteindelijk ben ik het ook in bed gaan gebruiken voor haar en ook dan zweette ze minder snel en sliep ze beter. Naast dat het heerlijke kleding is staat het ook nog eens heel schattig! Inmiddels krijg ik haar niet echt meer in de schattige onesie wol-pakjes maar in de winter draagt ze zeker nog een leuk wollen shirtje met een wollen legging en een spijkerrokje. Niks geen geitenwollen sokken gehalte! hartstikke stoer en heerlijk warm! Maar ook voor volwassenen is wol heel fijn, wollen sokken in je winter laarzen en wollen ondergoed als je snel zweet. Het is het proberen waard.

 

Mooie wollen producten kosten best wat maar daarentegen doe je er ook vrij lang mee. Je hoeft het niet na het dragen direct in de was te gooien door de zelf reinigende werking. Als je zelf gaat douchen de wolletjes in de badkamer op een hangertje hangen zodat het de vochtige damp op kan nemen, daarna lekker buiten laten luchten, et voila je wolletje kan er weer even tegen. Naast uithangen is het ook belangrijk je wolletjes goed te verzorgen. Wassen met speciaal wolwasmiddel (bijvoorbeeld Sheepish Grins) en eventueel af en toe een lanoline badje geven, dan wordt het lekker zacht en water afstotend. En vooral niet te vaak wassen!

 

Mijn favorieten wolletjes heb ik online gekocht bij “Little shop around the corner” en bij “babynatura” maar mocht je eerst in een winkel willen neuzen kan dat ook bij “zaailing” in Amsterdam. Bij “little shop around the corner” zijn ook de producten van Sheepish Grins te koop, een must voor elke wol-liefhebber!wol zeep

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *