Sieraden met een verhaal

Af en toe koop ik wel eens de Happinez; zo’n heerlijk tijdschrift waarbij je lekker op de bank opgekruld met een kopje thee kunt wegdromen. Daar staan ook hele leuke tips en adresjes in, die ik dan weer opsla. Altijd handig! Zo las ik deze keer een bijzonder artikel* over personen die zelf sieraden met een betekenis maken; sieraden met een ziel. Ik hou d’r van!  Daarbij is het ook nog eens interessant om te lezen hoe gepassioneerd deze mensen bezig zijn met hun werk. Die verhalen erachter vind ik zelf misschien wel het leukst.

Nadine Kieft zoekt bijvoorbeeld graag naar contrast. Zij werkt met fairtrade goud (via Max Havelaar) en maakt daar prachtige sieraden van. Het is een combinatie tussen klassiek en modern. Rob van Wiel zoekt op de stranden naar stenen en schelpen en maakt daar ook de mooiste kunstwerken en sieraden van. “Met mijn werk haal je de vrijheid in huis”, aldus Rob volgens het artikel. Nou dat willen we allemaal toch wel?

Wat ik ook een bijzonder bedrijfje vind is, A Beautiful Story! De eigenaresse van A Beautiful Story kwam op één van haar reizen een kleine zilversmederij tegen in Kathmandu. Zij zag haar kans en heeft samen met de smid een concept opgezet, dat uiteindelijk A Beautiful Story is geworden. Ze produceren erg mooie sieraden, die ze tegenwoordig niet alleen meer op de website verkopen, maar ook in talloze winkels! Prachtig om te zien!

Ben je op zoek naar een mooi sieraad, voor jezelf of als kado ? Hieronder vind je de websites van de hierboven genoemde bedrijfjes. Daar vind je vast wat moois.OCEANREPUBLIC-3504-BW

www.nadinekieft.nl

www.theoceanrepublic.com

www.abeautifulstory.nl

www.happinez.nl

 

Shop se!

 

*Happinez nummer 3 2015

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *