Vintage-style in huis

Zo blij dat ik ben met mijn nieuwe oude bureautje! Ik heb het bureautje op marktplaats gevonden. Een geweldige uitvinding dat marktplaats. Ik heb hier al menig spul verkocht, maar ook gekocht. Ik hou er van. En nu heb ik dus een geweldig vintage bureautje gekocht. Dat moet natuurlijk ook mooi worden ingericht met Vintage bureaukekke spulletjes. Dus, we mogen weer even speuren door de boekjes en op internet. Ik heb al wat leuke ideeen opgedaan.

Ik zal eerst nog iets over het bureau zelf vertellen. Het is een industrieel vintage bureau in originele Bauhaus Stijl. Het  Bauhaus was een opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten die van 1919 tot 1932 eerst te Weimar later te Dessau en daarna nog een jaar in Berlijn gevestigd was. Het was    een vooruitstrevendeschool die de leerlingen bijzondere ontwerpen liet maken van veschillende materialen, dat nooit eerder was vertoond. Dit bureau komt waarschijnlijk uit de jaren  ’60.

Omdat het een industrieel bureau is, vind ik het leuk om er ook de mooiste accessoires erbij te zoeken. Als eerste wil ik het bureau graag combineren met een vintage schoolstoel. Dat lijkt mij dBakeliet telefoone perfecte combinatie. Op pinterest heb ik al wat foto’s gevonden zoals ik het graag zou willen.

We hadden al een telefoon van bakeliet in ons huis staan. Deze past ook prachtig op het bureau. Bakeliet wordt beschouwd als de allereerste volledig synthetische kunststof en werd vooral rond het midden van de twintigste eeuw veel gebruikt. Deze komt er dus zeker op te staan en geeft gelijk die mooie robuuste industriele sfeer.

Op pinterest heb ik ook tips gevonden voor een leuke pennenbak. Nu kun je deze ook nog eens prima zelf maken. Wat heb je nodig? Een leeg blik, van je soepje of tomatenblokjes en spray verf. Bij Action heb ik mat zwart gevonden. Het blik maak je goed schoon en ontvet je eerst. Daarna kun je het zwart spuiten. Hoe gaaf staat dit met je pennen en potloden erin? Een top idee en zo simpel zelf te maken met goedkope spulletjes.

De laatste trends volgens VT Wonen zijn planten in je interieur. Ook dat mag dus niet missen op mijn stoere werkplek. Ik heb gekozen voor een cactus plantje, omdat ik dit ook een stoere en robuuste plant vind. Blijkbaar zijn de cactussen ook nog eens helemaal hip. Combineer verschillende soorten cactussen met elkaar in een groepje. Bij intratuin kun je ook mooie namaakplantjes kopen. Het bureautje staat bij ons in een donker hoekje. Daarom heb ik hier gekozen voor een namaakplantje, omdat het niet veel licht hier krijgt. Normaal ben ik wel voorstander van echte planten. GaneshaOp mijn vensterbank staan dus wel echte planten. Die zijn ook goed voor je gezondheid en zuiveren de lucht in je huis.

Ook mag bij mij natuurlijk niet een detail van Azie niet ontbreken, dus een kleine geluks Ganesha staat ook hier. Een klein beetje geluk kunnen we altijd wel gebruiken.

Ik ben nu alleen nog op zoek naar een vintage klein tafellampje, het liefst een industrieel lampje. Hier heb ik nog geen perfecte kandidaat voor gevonden. De meeste lampjes die ik zie zijn vrij groot. Mijn bureau is maar een meter breed, dus een kleine tafellamp zou hier prima volstaan. Mocht je tips hebben, dan zijn ze altijd welkom!

Heb ik je een beetje kunnen inspireren voor het weekend? Heb je niks te doen, dan is het altijd leuk om winkels af te struinen voor spulletjes voor in huis. Heb je tips voor leuke winkels,laat ze weten aan me. Dan ga ik ze zeker eens opzoeken!

Ik ga nog even verder neuzen in mijn stapel VT Wonen tijdschriften met een kopje koffie. Fijne avond!

Bauhau detail

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *